Use of expanded metal as metal decking
Genişletilmiş metalin metal kalıp donatı olarak kullanılması
- Tez No: 56584
- Danışmanlar: PROF.DR. ENGİN KEYDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Genişletilmiş metal plaka, Metal -Kalıp donatı iv, Expanded metal mesh, metal decking
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
oz GENİŞLETİLMİŞ METALİN METAL KALIP DONATI OLARAK KULLANILMASI ARAL, Ö. Levent Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Engin Keyder Ocak 1996, 110 sayfa Bu çalışmanın amacı kıvrılmış genişletilmiş metal plakların özelliklerinin deneysel ve analitik olarak belirlenmesidir. Bu amaçla değişik ölçülerde ve kivrxmlarda olan iki test elemanı denenmiştir. SANEM adında geliştirilen bilgisayar programı kullanılmış genişletilmiş metalin kalıp ve donatı olarak kullanıldığında yük- sehim ve kesit dayanım özelliklerini hesaplamaktadxr. Test sonuçları ve bilgisayar sonucları karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USE OF EXPANDED METAL AS METAL DECKING ARAL, Ö. Levent M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Engin Keyder January 1996, 110 pages The purpose of this M.Sc thesis is to study experimentally and analytically the characteristics of corrugated expanded metal meshes when used as metal decking. For this purpose, two specimens with different mesh sizes and corrugations were tested. A computer program called SANEM was developed to calculate the load deflection relationship and ultimate strength of corrugated expanded metal mesh reinforced slabs. The test results and computer solutions were compared.