A General unstructured mesh generation algorithm with its use in CFD applications
Hesaplama akışkanlar mekaniğindeki uygulamaları ile genel bir düzensiz ağ üretimi algoritması
  1. Tez No: 56682
  2. Yazar: B. KAAN KARAMETE
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Düzensiz Ağ, Hesaplamalı Akışkanlar Mekaniği, Üçgenleme vı, Unstructured Mesh, CFD, Triangulation IV
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 214
Özet
oz HESAPLAMALI AKIŞKANLAR MEKANİ?İNDEKİ UYGULAMALARI İLE GENEL BİR DÜZENSİZ A? ÜRETİMİ ALGORİTMASI Karamete, B. Kaan Doktora, Mühendislik Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Metin Ger Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut Tokdemir Aralık 1996, 194 sayfa Bu tez çalışması, son zamanların en popüler düzensiz ağ üretme algoritmalarından, ilerleyen cephe ve Delaunay üçgenlemesi mantıklarını birleştirmeyi amaçlamıştır. Metodun artıları, akışkanlar mekaniği problemlerinde geometriksel ve çözümle bağdaşacak ağ üretiminde basit, randımanlı ve esnek bir kullanım sağlamasıdır.Üretilen ağlar iki ve üç boyutta Delatmay özellikleri gösterirler. İlerleyen cephe metodundan farklı olarak ilerleme yüzeyi bu mantıkta önceden keşfedilemez. Bu özellik, paralel hesaplamada, geometriyi eşit sayıda elemanlar oluşacak şekilde bloklara bölmeyi sağlar. Geliştirilen mantık, geometriyi bloklara ayırma işini, ağ üretme sırasında ek bir çaba harcamadan yapar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A GENERAL UNSTRUCTURED MESH GENERATION ALGORITHM WITH ITS USE IN CFD APPLICATIONS Karamete, B. Kaan Ph.D., Department of Engineering Sciences Supervisor: Prof. Dr. Metin Ger Co-Supervisor: Prof. Dr. Turgut Tokdemir December 1996, 194 pages This thesis study investigates the possibility of integrating the two currently most popular mesh generation techniques, namely the method of advancing front and the Delaunay triangulation algorithm. The merits of the resulting scheme are its simplicity, efficiency and versatility of its geometric and solution adaptive use in several CFD problems. The generated meshes show Delaunay property both in 2D and 3D. The generating front can not be determined a-priori as opposed iiito the moving front techniques. This feature is effectively used to partition the geometry into equal element sized blocks while generating the mesh for parallel computing purposes. The algorithm shows flexibility to split the geometry into blocks at mesh generation time.