An Investigation on phase angle vector for three phase induction motors
Üç fazlı asenkron motorlar için faz açısı ile vektör denetimi üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 56708
  2. Yazar: A.ERBİL NALÇACI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT ERTAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Alan Yönlendirmeli Denetim, Vektör Denetimi, Darbe Sıklık Modülasyonu, Faz Açısı Denetimi iv, Field Oriented Control, Vector Control, Pulse Frequency Modulation (PFM), Phase Angle Control (PAC). in
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 232
Özet
oz ÜÇ FAZLI ASENKRON MOTORLAR İÇİN FAZ AÇISI İLE VEKTÖR DENETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Nalçacı A. Erbil Doktora, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Bülent Ertan Eylül 1996, 215 sayfa Bu tezde üç fazlı asenkron motorlarda giriş faz açısı denetimi ile vektör denetimi (yada alan yönlendirmeli denetim) performansını elde etme olanağı üzerine bir araştırma yapılmıştır. Konu, sistemin kararlılığı açısından da incelenmiştir. Bir yöntem önerilmiş, bu yöntemin gerçekleştirilmesinde ortaya çıkabilecek olası problemler tartışılmış, yöntemin başarımı benzetim ve deneysel çalışmalar ile incelenmiştir. Denetim sisteminde güç kaynağı olarak üç fazlı, gerilim beslemeli, köprü tipi bir evirgeç kullanılmış, gerilim denetimi yeni bir darbe genişlik modülasyon yöntemi olan 'Darbe Sıklık Modülasyonu' (DSM) ile yapılmıştır. Tezin bir kısmı bu modülasyon yönteminin incelenmesine ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INVESTIGATION ON PHASE ANGLE VECTOR CONTROL FOR THREE PHASE INDUCTION MOTORS Nalçacı A. Erbil Ph.D., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Bülent Ertan September 1996, 215 pages This thesis analyzes the possibility of obtaining vector control performance by controlling the phase angle in three phase induction motors. The problem is examined including stability viewpoint. A method is proposed, the possible problems in the realization of this method are discussed, and the performance of the method is investigated in simulation and experimental studies. A standard three phase voltage fed bridge inverter is used in the control system, with an open loop naturel pulse width modulation scheme ; PFM. This modulation strategy is novel and part of the thesis is devoted to investigate its properties.