A Use-cose based analysis of an enterprise information system
Bir kurum bilgi sisteminin senaryo tabanlı çözümlenmesi
  1. Tez No: 56737
  2. Yazar: AHMET DÖNMEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: senaryolar, nesne yönelimli çözümleme ve tasarım, kurum bilgi sistemi. IV, use-cases, object-oriented analysis and design, enterprise information system. iii
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
oz BİR KURUM BİLGİ SİSTEMİNİN SENARYO TABANLI ÇÖZÜMLEMESİ Dönmez, Ahmet Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez yöneticisi : Prof. Dr. Hasan Güran İkinci tez yöneticisi : Yrd. Doç. Dr. Halit Oğuztüzün Ekim 1996, 161 sayfa Sunulan çalışma, bir kurumun bilgi sistemlerinin nesne yönelimli çözümlenmesi ve tasarımına yöneliktir. Söz konusu kurum, üretim, ihracat, ithalat, mağazacılık ve iç pazarlama alanlarında faaliyet gösteren orta büyüklükte bir ticari şirkettir. Şirketin birimleri değişik coğrafi mekanlara dağılmış durumdadır. Bu çalışma, sistem çözümleme evresinde senaryolardan yararlanarak tasarım evresine sorunsuz geçişi sağlamaktadır. Bu tezde daha çok bir Yönetim Bilgi Sistemi uygulamasındaki çözümleme ve tasarımın ilk kısımları üzerinde daha çok durulmasına rağmen, bütünlük oluşturması açısından bir yazılım mühendisliği projesinin tüm evrelerine değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A USE-CASE BASED ANALYSIS OF AN ENTERPRISE INFORMATION SYSTEM Dönmez, Ahmet M.S. Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Hasan Güran Co-Supervisor : Asst. Prof. Dr. Halit Oğuztüzün October 1996, 161 pages The work presented here involves the object-oriented analysis and design of an enterprise information system (EİS). The enterprise in consideration is a mid-size company which has operations in manufacturing, exporting, importing, retailing, and domestic marketing. The company is located at several different geographical places. This study makes use of use-cases during the analysis stage and assures smooth transition to design. Though this thesis focuses on the analysis and early design stages of a Management Information System application, ail the stages of a software engineering project are discussed for a complete coverage.