Design and implementation of the front-end for SDL'92 compiler
SDL'92 derleyicisi ön-yüzünün tasarımı ve geliştirilmesi
  1. Tez No: 56738
  2. Yazar: AHMET UYGAR DOYURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: derleyici, ön-yüz, biçimsel belirtim, yazılım mühendisliği, iletişim yazılımı, ayrıştıncı, SDL iv, compiler, front-end, formal specification, software engineering, com- mnnication software, parser, SDL iii
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
oz SDL'92 DERLEYİCİSİ ÖN-YUZUNUN TASARIMI VE GELİŞTİRİLMESİ Doyuran, Ahmet Uygar Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kemal İnan Ortak Tez Yöneticisi: Dr. Vladimir Levin Mayıs 1996, 144 sayfa SDL belirtimlerinin doğrulanması ve benzetimi için, bu belirtimlerin çeşitli dillere çevrilmesi gerekir. Bu amaçla, SDL'92 derleyicileri için ortak bir ön-yüz gelişti rilmiştir. Ön-yüz bir SDL belirtimini alarak buna eşdeğer ağaç yapışma dayanan bir ara gösterim oluşturur. Bu ara gösterim hedef dilden bağımsız olup hedef dil üretimine uygun bir yapıdadır. Bu çalışmada ön-yüzün tasarım ve geliştirilmesi ile ilgili detaylar verilmiştir. Ön-yüzün her aşaması açıklanmıştır, ara gösterimin yapısı anlatılmıştır. Oluşturulan modüllerin test yöntemi açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF THE FRONT-END FOR SDL'92 COMPILER Doyuran, Ahmet Uygar M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kemal İnan Co-Supervisor: Dr. Vladimir Levin May 1996, 144 pages in order to verify ör simulate SDL specifications, the specifications should be translated to equivalent programs in various programming languages. For this purpose, a common front-end modüle for SDL'92 compiler is constructed. The front-end takes an SDL specifîcation as input and produces its equivalent tree- based intermediate representation which is independent of the target language and is suitable for subsequent target code generation. The details of design and implementation of the front-end is discussed. Each phase of the front-end is described completely. The structure of the intermediate representation is given. The methods used to test the implemented modules are explained.