An Effective rendering system for visual realism
- Tez No: 56747
- Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN ERSAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Computer Graphics, Rendering, Ray Tracing, Color Sampling iii
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
oz GÖRSEL GERÇEKLİK İÇİN ETKİLİ BİR KATI MODELLEME SİSTEMİ Çak, Serkan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Aydsn Ersak Kasım 1996, 70 sayfa Bu tezin amacı, nesneye yönelik modelleme kullanılarak görsel gerçeklik için etkili bir katı modelleme sisteminin tasarlanması ve gerçekleştirilmesidir. Güçlü katı modelleme tekniklerinden biri olan ışın izleme algoritması benzeşimi yapılmış bir çevredeki üç boyutlu nesnelerin katı modellemesinin çıkartılması için kullanılmıştır. Algoritmanın çalışma süresi ve sonuçta elde edilen görüntünün kalitesi söz konusu algoritmanın performansının tespiti için gerekli iki temel kriterdir. Bu çalışmada, katı modelleme sürecini hızlandırmak maksadıyla bir hızlandırıcı algoritma yazılmıştır. Işın izleme metodu bazı görüntüler için milyonlarca renk üretebilmektedir. Gerek görüntü sıkıştırma amaçlı olarak, gerekse bu kadar çok miktardaki rengin gösteriminde karşılaşılan yetersizlikler sebebi ile renk sayısını düşürülmesi gerekmektedir. Bu amaç etrafında histogram ve bulanık kümeleme temelli yeni bir renk örnekleme metodu geliştirilmiştir. IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EFFECTIVE RENDERING SYSTEM FOR VISUAL REALISM Çak, Serkan M.S,, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Aydın Ersak November 1996, 70 pages The objective of this thesis is to design and implement an effective rendering system for visual realism by using object oriented modeling. Ray tracing algorithm being one of the most powerful rendering techniques in the literature is employed for rendering the 3D objects in a simulated environment. Execution time and quality of rendered images are basically two criteria to determine the performance of a rendering technique. In this study, an acceleration scheme based on uniform space subdivision and shadow pyramids is implemented to accelerate the rendering process. Ray tracing can generate millions of colors for some images. Due to the image compression purposes or deficiency in display environments, these excess amount of colors may have to be reduced. A color sampling method based on ray traced image histogram and fuzzy clustering is developed.