Unique derodability and synchronizability properties of variable length code under constrains
Değişken uzunluklu kısıtlamalı kodların birik çözülebilme ve eşzamanlanabilme özellikleri
  1. Tez No: 56802
  2. Yazar: TUNA KIRCA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNEY GÖNENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Minimal Kısıtlama Kümesi, Birik Çözülebilme, Eşzamanlanabilme, Değişken Uzunluklu Kodlar. iv, Minimal Set of Constraints, Unique Decodability, Synchronizability, Variable-Length Codes. in
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Öz DE?İŞKEN UZUNLUK!,!; KISITLAMALI KODLARIN BİRİK ÇÖZÜLEBİLME VE EŞZAMANLANABİLME ÖZELLİKLERİ Kırca, Tuna Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Güney Gönenç Eylül 1996, 93 sayfa Bu çalışmada, değişken uzunluklu kodlar için minimal kısıtlama kümelerinin bulunmasına yönelik bir yöntem sunulmaktadır. Bu amaçla değişken uzunluklu kodların birik çözülebilme ve eşzamanlanabilme özellikleri araştırılmış, birik çözülebilme ve eşzamanlanabilme özelliklerine ulaşmak için seçilmesi gerekli minimal kısıtlama kümelerinin belirlenmesine yönelik bir algoritmalar takımı sunulmuştur. Bu algoritmalar Borland Pascal 7.0 kullanılarak programlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT UNIQUE DECOD ABILITY AND SYNCHRONIZABILITY PROPERTIES OF VARIABLE LENGTH CODES UNDER CONSTRAINTS Kırca, Tuna M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Güney Gönenç September 1996, 93 pages This work presents a method for determining the minimal sets of constraints which renders a variable-length code uniquely decodable and/or synchronizable. For this purpose testing of unique decodability and synchronizability properties of variable-length codes are investigated. A set of algorithms for the determination of minimal sets of constraints to achieve unique decodability and synchronizability properties are presented. These algorithms are implemented using Borland Pascal 7.0.