Investigation of decodability properties of variable-length codes under constraints
Değişken uzunluklu kısıtlamalı kodlarda birik çözülebilme özelliklerinin incelenmesi
  1. Tez No: 76049
  2. Yazar: NERGİZ DİNÇER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNAY GÖNENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sonlu Gecikmeyle Birik Çözülebilme, Minimal Kısıtlama Kümesi, Geriye Dönük Ayrıt Kümesi, Değişken Uzunluklu Kodlar, Birik Çözülebilirlik Testleri iv, Unique Decodability with Finite Delay, Minimal Constraint Set, Feedback Arc Set, Variable-Length Codes, Tests for Decodability
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
oz DEĞİŞKEN UZUNLUKLU KISITLAMALI KODLARDA BİRİK ÇÖZÜLEBİLME ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Dinçer, Nergis Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Güney Gönenç Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Mayıs 1998, 54 sayfa Bu çalışmada, değişken uzunluklu kodların birik çözülebilme özellikleri incelenmiştir. Birik çözülebilme özelliği taşımayan bir koda kısıtlamalar konarak bu özellikler sağlanabilir. Mini mal kısıtlama kümesi bulan bir yöntem ve onun doğrudan programlanması incelenmiştir. Za man gereklilikleri, doğrudan yaklaşımı çoğu örnek için kullanılamaz kılmaktadır, bu nedenle polinom zamanlı buluşsal bir yöntem sunulmaktadır, iki yaklaşım rastgele seçilmiş bir örnek kümesi üzerinde karşılaştırılmıştır. Karşılaştırmanın sonuçları ve en kötü durum analizi önerilen buluşsal yöntemin kullanılabilir olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATION OF DECIDABILITY PROPERTIES OF VARIABLE-LENGTH CODES UNDER CONSTRAINTS Dinger, Nergis M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Güney Gönenç Co-Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen May 1998, 54 pages In this work, unique decodability properties of variable-length codes are investigated. For a code that is not uniquely decodable, constraints may be imposed to achieve these properties. A method to determine a minimal constraint set and its exact implementation are analyzed. The time requirements of the exact implementation make it impractical for most cases, therefore a polynomial time heuristic approach is presented. The two implementations are compared on a set of randomly chosen codes. The results of the comparison and worst case analysis on the proposed approach show that the proposed approach is of practical use.