Design and simulation of an expert system for power system faultnlocation detection
Güç sistemlerinde kısa devre noktalarını saptayan uzman sistem tasarımı ve benzetimi
- Tez No: 56880
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Uzman Sistem, Yapay Zeka. iv, Expert System, Artificial Intelligence. Ill
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
oz GUÇ SİSTEMLERİNDE KISA DEVRE NOKTALARINI SAPTAYAN UZMAN SİSTEM TASARIMI VE BENZETİMİ AKSOY, Mehmet İsmet Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Osman SEVAİO?LU Ocak 1996, 94 sayfa. Bu çalışmada, güç sistemlerinde kısa devre noktalarım saptayan bir uzman sistemin tasarımı ve benzetimi gerçekleştirilmiştir. Uygulanan sistem temel olarak bir bağlantı şekli editörü, bir rastgele kısa devre üreteci ve bir kısa devre yer belirleyicisinden oluşmaktadır. Bağlantı şekli editörü, rastgele kısa devre üreteci ve kısa devre yer belirleyici program blokları Borland Delphi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Sistemin performansı farklı bağlantı şekilleri için gerçekleştirilen benzetimlerle test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND SIMULATION OF AN EXPERT SYSTEM FOR POWER SYSTEM FAULT LOCATION DETECTION AKSOY, Mehmet İsmet M. S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Osman SEVAİO?LU January 1996, 94 pages. In this study, an expert system for power system fault location detection is designed and simulated. The implemented system mainly consists of a topology editor, a random fault generator and a fault location detector. Topology editor, random fault generator and fault location detector program blocks are implemented in Borland Delphi. Performance of the implemented expert system is tested by simulating the system for various network topologies.