Molecular-dynamics computer simulation of pure metals and metal alloys
Saf metallerin ve metal alaşımların moleküler-dinamik bilgisayar simülasyonu
- Tez No: 56881
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TOMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moleküler-Dinamik Simülasyonu, Metaller ve Metal Alaşımları, Termal ve Mekanik Özellikler, Yerleştirilmiş Atom Methodu, Genişletilmiş Hamil ton Formalizmi. iv, Moleculer-Dynamics Simulation, Metals and Metal Alloys, Thermal and Mechanical Properties, Embedded Atom Method, Extended Hamiltonian Formalism. m
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
oz SAF METALLERİN VE METAL ALAŞIMLARIN MOLEKÜLER-DİNAMİK BİLGİSAYAR SİMÜLASYONU Uludoğan, Mustafa Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Tomak Eylül 1996, 75 sayfa. Ni, Cu, Ag, Au, Pt ve Rh metallerinin ve Pt-Rh metal alaşımlarının moleküler dinamik (MD) bilgisayar simülasyonu metodu ile hacim özellikleri, sıkı bağlı yaklaşımı içeren, Sutton ve Chen tarafından geliştirilmiş, çok cisim potansiyeli kullanılarak çalışılmıştır. Simülasyonlarda, Andersen, Parinello ve Rahman, Nose, Hoover ve Çağın' in çalışmalarından, genişletilmiş Hamilton formalizmine dayanan MD algoritmaları kullanılmıştır. SIMULATOR programi, çalışma zamanı boyunca, kritik yol ve simülasyon adımlarından elde edilen değerler ile çeşitli fiziksel özellikler hakkında bilgi üretmektedir. Termodinamik ve mekanik özellikler, MD de istatis tiksel düzensiz değişim ifadeleri kullanılarak hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MOLECULAR-DYNAMICS COMPUTER SIMULATION OF PURE METALS AND METAL ALLOYS Uludoğan, Mustafa M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Mehmet Tomak September 1996, 75 pages. The bulk properties of pure metals, Ni, Cu, Ag, Au, Pt,Rh and Pt-Rh metal alloys are studied by molecular dynamics (MD) simulations using the many body potentials developed by Sutton and Chen within the context of tight binding ap proach. In the simulations, the MD algorithms based on extended Hamiltonian formalism from the works of Andersen, Parinello and Rahman, Nose, Hoover and Çağın are used. The SIMULATOR program generates information about var ious physical properties during the run time along with critical trajectory and stepwise information which need to be analyzed post production. The thermody- namical and mechanical properties are calculated using the statistical fluctuation expressions over the MD.