An Asynahranous transfer mode-based interconnection architecture for multicomputer communication
Çokişlemciler arası iletişim için eşzamansız aktarım kipine dayalı bir bağlaşım mimarisi
- Tez No: 56901
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çokişlemcilerarası Bağlaşım, ATM Bağlayıcıları iv, Multiprocessor Interconnection, ATM Switching. Ill
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
ww öz ÇOKİŞLEMCİLER ARASI İLETİŞİM İÇİN EŞZAMANSIZ AKTARIM KİPİNE DAYALI BİR BA?LAŞIM MİMARİSİ SALAMAH, Muhammed Doktora, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Semih BİLGEN Temmuz 1996, 129 sayfa Bu tezde, çokişlemciler arası bağlaşım için ATM yapısına dayalı bir bağlayıcı mimarisi önerilmiştir. Bağlayıcı dokusu, her kesişim noktasında iki adet birer hücrelik ara yastık içermektedir. Ara yastıklar, kuyruk başı tıkanımını azaltmakta ve iş çıkarma ile hücre yitimi başarımını iyileştirmektedir, önerilen yapının başarımı, çok kısıtlı bir bağlayıcı düzeneği için çözümsel olarak değerlendirilmiştir. İşlemcilerarası trafik Kesikli Bernoulli Süreci olarak modellenmiştir. Çeşitli gerçekçi bağlayıcı düzenekleri için, çok sayıda benzetime dayalı başarım değerlendirmeleri sunulmuştur, önerilen yapının başaranının doyurucu olduğu görülmekte olup, IBM SP2 Vulcan bağlayıcısı ile yapılan karşılaştırmalar oldukça ümit vericidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ASYNCHRONOUS TRANSFER MODE-BASED INTERCONNECTION ARCHITECTURE FOR MULTICOMPUTER COMMUNICATION SALAMAH, Muhammed Ph.D., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Semih BİLGEN July 1996, 129 pages In this thesis, an ATM based switch architecture is proposed for multiprocessor interconnection. The switch fabric contains two limited intermediate buffers at each cross-point in the switch fabric. Intermediate buffering reduces head of line blocking and improves throughput as well as cell loss performance. Performance of the proposed architecture is evaluated analytically for a very restricted switch configuration. Interprocessor traffic is modeled as an Interrupted Bernoulli Process. Simulation based extensive performance evaluation is presented for a wide range of realistic switch configurations. It is shown that the performance achieved by the proposed architecture is quite satisfactory, and comparisons with the IBM SP2 Vulcan switch are rather promising.