A Proposal for the preservation of a dammaged traditional urban fabric at Hacıbayram-Ankara
Ankara-Hacıbayramda geçerli imar planının bir alt çalışması olarak zedelenmiş geleneksel bir kent dokusunun korunması için bir öneri
  1. Tez No: 56923
  2. Yazar: ELİF MIHÇIOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜL ASATEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Hacıbayram, Zedelenmiş Tarihsel Kent Dokusu, Değişim Süreci, Koruma, Sağlıklaştırma, Yenileme iv, Hacibayram, Damaged Historic Urban Fabric, Process of Change, Conservation, Rehabilitation, Renewal. Iff
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 264
Özet
ÖZET ANKARA / HACIBAYRAM'DA GEÇERLİ İMAR PLANININ BİR ALT ÇALIŞMASI OLARAK ZEDELENMİŞ GELENEKSEL BİR KENT DOKUSUNUN KORUNMASI İÇİN BİR ÖNER! Mıhçıoğlu, Elif Yüksek Lisans, Restorasyon Ana Bilim Dalı Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gül Asatekin Ocak 1 996, 264 sayfa Bu çalışma, mimari değer ve özellikleri zedelenmiş ve kaybolmaya yüz tutmuş bir geleneksel tarihi dokuyu ele almaktadır. Önce, çalışma alanında varolan veriler detaylı olarak incelenirken, değişim sürecini takip edebilmek için alanın önceki aşamaları da, gözlem ve ulaşılabilen dokümanlar ışığında ortaya konmakta, ardından karşılaştırmalı çalışma ile varolan ve yokolmuş değerler, bugünkü problem ve potansiyeller belirlenmeye çalışılmaktadır. Amaç, geçmişle bugün arasında bir sentez ve uzlaşmaya varmak, böylece tarihi dokunun kurtarılması için geçerli planlama kararları çerçevesinde gerekli koruma, sağlıklaştırma ve yenileme prensip ve kararlarını geliştirmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PROPOSAL FOR THE PRESERVATION OF A DAMAGED TRADITIONAL URBAN FABRIC AT HACIBAYRAM -ANKARA AS A SUB-STUDY OF THE VALID DEVELOPMENT PLAN Mıhgoğlu, Elif M.S. in Restoration, Architecture Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Gül Asatekin January 1 996, 264 pages This thesis deals with a traditional historic fabric where the architectural values and characteristics are damaged and started to get lost. The case study is examined in detail; tried to reveal its earlier phases as much as the traces and the documents permitted to follow the process of change; then evaluated with a comparative study to put forward the values, problems and potentials. The aim is to reach to a synthesis and agreement between past and present, so as to develop conservation, rehabilitation and renewal decisions and principles for the survival of the historic pattern within the framework of the valid planning decisions.