Belirli iklim koşullarında cephe kaplama imalatlarının ısıl ve mali yönleri ile karşılaştırılması
Comparison of thermal and financial aspects of facade cladding in certain climatic conditions
  1. Tez No: 571455
  2. Yazar: ÖZGE ZOR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İSA KUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Cephe Kaplama İmalatları, Giydirme cephe, Cephe Yalıtımları, Maliyet Analizi, Facade cladding, Curtain wall, Facade insulation, Cost analysıs
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bina yapılarında ısıtma ve soğutma için harcanan enerji miktarının fazla olması bina yalıtımları yapılarak bu enerji miktarlarının minimalize edilebileceği konusuna önemle dikkat çeker. Yalıtım uygulamalarının ekonomik ve yapılan projelerin hizmet amacı doğrultusunda olması oldukça önemlidir. Günümüzde konut, otel, hastane, ofis projelerinde dış cephe kaplama uygulamaları yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada Karasal İklim Bölgesi'nde yer alan Konya da örnek olarak projelendirilen hastane binasında cephe imalat tasarımlarının TS 825'den faydalanılarak yalıtım uygulama yönlerinin avantaj ve dezavantajlarının yanı sıra malzemelerin teknik özellikleri karşılaştırılarak en uygun yalıtım sistemlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The fact that the amount of energy spent for heating and cooling in buildings is high, and building insulations can be minimized. In isolation applications, it is very important to determine the right method in line with the service purpose of economic and construction projects. In this study, design, manufacturing Continental Climate Zone located in front of the building project as an example in Konya, Earthquake in Turkey Building Regulations TS 825 building and benefiting from Regulation insulation and comparing the advantages and disadvantages of the aspects were examined.