Bursa yöresinde yetiştirilen bezelye (Pisum sativum L.) çeşitlerinin morfolojik ve agronomik özellikleri
- Tez No: 57371
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİS R. EKİNGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Bezelye Çeşitleri, Jof, karina, Juwel
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu araştırma; erkenci, orta geççi ve geççi dört bezelye çeşidinin morfolojik, agronomik ve kalite özelliklerini incelemek amacı ile 1993, 1994 yıllarında yürütülmüştür. Elde edilen sonuçlara göre çeşitler arasında morfolojik ve agronomik özellikler bakımından farklılıklar saptanmıştır. Geççi çeşitlerden elde edilen veriler genelde daha üstün bulunmuştur. Aynı çeşide ait standart kademedekiler ile orijinal kademedekiler arasında önemli faklılıklar saptanmamıştır.
Özet (Çeviri)
Morphological and Agronomic Characters of Pea Cultivars Grown in Bursa Region ABSTRACT This research was carried out to examine the morphological, agronomic and quality characters of four early, mid-late, late varieties of pea in 1993,1994. Results from experiments indicated that significant differences exist among varieties in respect of morphological and agronomic characters. Data from late varieties were found higher than those of the early ones. No significant differences were determined between standart and originals of the same variety. Key Word: Pea Varieties: Jof, Karina, Juwel, Sprinter. Agronomic and Morphological Characters. Sugar Content, Protein Content, Starch Content.