Şirket birleşmelerinde kurum kültürünün çalışanların iş tatminine etkileri
The effects of corporate culture on employment satisfaction of employees
  1. Tez No: 573996
  2. Yazar: RAMAZAN DOYUK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İDİL KARADEMİRLİDAĞ SUHER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Şirket Birleşmeleri, Kurum Kültürü, İş Tatmini, Mergers, Corporate Culture, Job Satisfaction
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
İçinde yaşadığımız çağ; globalleşen dünya, sosyo-ekonomik ve teknolojik değişim ve gelişimler öncelikle gelişmiş ülkelerden başlayarak tüm ülkelere belirli davranış kalıplarını zorunlu olarak dayatmaktadır. Bu kalıplardan birisi de bir çok farklı sebepten dolayı şirketlerin birleşme zorunluluğudur. Bu zorunluluk, farklı kurum kültürlerine sahip şirketlerin birleşme süreçleri öncesinde, sırasında ve sonrasında gerek kurum açısından gerekse çalışanlar açısından verimlilik, iş akışı planlaması, iş süreçlerinin yönetimi, organizasyon ve reorganizasyon, çalışanlar arasında uyum, çatışma, iş tatmini gibi farklı sorunlarla karşılaşmalarına neden olmaktadır. Bu tez çalışması, şirket birleşmelerinde kurum kültürünün çalışanların iş tatminine etkilerini akademik bilgiler, saha araştırmaları ve bulgular aracılığıyla açıklamayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The era that we live in; globalizing world, socio-economic and technological changes and developments are imposing certain behavioral patterns on all countries starting from developed countries. One of these patterns is the necessity of merging of companies for many different reasons. This obligation causes companies with different corporate cultures to encounter different problems about productivity, workflow planning, business process management, organization and reorganization, harmony between employees, conflict and job satisfaction before, during and after the merger process. This thesis aims to explain the effects of corporate culture on the job satisfaction of employees during mergers through academic studies, field researches and findings.