Tahıl depolamasında modern açık yığın depolamaünitesi (MAYDÜ) kullanımı
Usage of the modern open temporary store for wheat storage
  1. Tez No: 576079
  2. Yazar: AYŞEN KÖKTAŞ KESKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CAN BURAK ŞİŞMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Buğday, Nem Göçü, Depolama Koşulları, Hayrabolu TMO 2019, 48 sayfa
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyosistem Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 48
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Tahıl Depolamasında Modern Açık Yığın Depolama Ünitesi (MAYDÜ) Kullanımı Ayşen KÖKTAŞ KESKİN Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMAN Günümüzde artan nüfusun beslenme ihtiyacı üretimin arttırılması ve birim alandan daha fazla ürün elde edilmesi ile karşılanabilir. Ancak verimin ve üretimin arttırılmasının yanında elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve tüketime sunuluncaya kadar depolanması da en az üretim kadar önemli bir konudur. Depolamadaki amaç, ürünün özelliklerini ve tazeliğini tüketilinceye kadar korumaktır. Ancak uygun koşullar sağlanmadan yapılan depolamalar büyük kantitatif ve kalitatif kayıplara neden olmaktadır. Bu kayıpların azaltılması uygun depolama koşullarının sağlanması ve depo yönetimiyle mümkündür. Bu çalışmada Toprak Mahsulleri Ofisi Hayrabolu Şube Müdürlüğü Bölgesinde önemli bir üretim payına sahip olan buğdayın depolanmasında MAYDÜ kullanımının depolama koşulları ve ürün kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc. Thesis Usage of the Modern Open Temporary Store for Wheat Storage Ayşen KÖKTAŞ KESKİN Tekirdağ Namık Kemal University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biosystem -Engineering Supervisor: Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMAN Nowadays increasing agricultural production is based on obtaining further product from the unit area. But the addition of increasing agricultural production and consumption of products derived from the evaluation are submitted in accordance with the storage is also important. Aim of storage is to preserve properties of products and their freshness. If suitable storage conditions aren't supplied, according to product variety, quality and quantity losses increase. Decreasing these losses are possible with providing suitable storage conditions and storage management. In this study, the Turkish Grain Boards' Hayrabolu region has a significant share of production of wheat used the storage of Open Temporary Store, storage conditions and tried to determine the effects on losses during storage. Key Word: Wheat, Moisture Migration, Storage Condition, Hayrabolu TMO 2019, 48 sayfa