Zonguldak havzası karadon bölgesindeki yüksek eğimli göçertmeli ahşap tahkimatlı uzunayayaklar için tabaka kontrolu uygulamalarının irdelenmesi
  1. Tez No: 57687
  2. Yazar: FARUK KESKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GERÇEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Uzunayak Kömür Madenciliği, Tabaka Kontrolü, Tahkimat Taşanım, Tabaka Davranışı, Ahşap Tahkimat, Longwall Coal Mining, Strata Control, Support Design, Strata Behavior, Timber Support
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
ÖZET Yüksek Mühendislik Tezi ZONGULDAK HAVZASI KARADON BÖLGESİNDEKİ YÜKSEK E?İMLİ GÖÇERTMELİ AHŞAP TAHKİMATLI UZUNAYAKLAR İÇİN TABAKA KONTROLÜ UYGULAMALARININ İRDELENMESİ Faruk KESKİN Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Danışmam: Prof.Dr. Hasan GERÇEK Ağustos 1996, 165 sayfa. Yüksek eğimli kömür damarlarında oluşturulan uzunayaklarda, ahşap tahkimat kullanılarak yapılan tabaka kontrolü uygulamaları irdelenmiştir. Önce, uzunayaklar çevresindeki tabakaların davranışı göz önünde bulundurulmuştur ve tabaka kontrolü ve tahkimat tasarımı için kullanılan çeşitli yaklaşımlar incelenmiştir. Sonra, Zonguldak taşkömürü havzasında eğimli damarlardaki ahşap tahkimattı ayaklardaki tabaka kontrolü uygulamaları tamtılmışur. ıııÖZET (devam ediyor) Tahkimat sistemleri duraylılık ve maliyet açısından analiz edilmiştir. Son olarak, mevcut uygulamaların iyileştirilmesi için öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis EVALUATION OF STRATA CONTROL PRACTICES FOR CAVED TIMBER-SUPPORTED LONGWALLS IN STEEP COAL SEAMS AT KARADON DISTRICT OF ZONGULDAK REGION Faruk KESKİN Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mining Engineering Thesis Advisor: Prof.Dr. Hasan GERÇEK August 1996, 165 pages. Strata control practices using timber supports in longwalls established in steeply dipping coal seams have been evaluated. Firstly, behaviour of strata around longwalls is considered and various approaches used for strata control and support design are examined. Then, strata control applications at timber- supported longwalls in steep seams located in Zonguldak Hardcoal Region areABSTRACT(continued) introduced. The support systems are analyzed in terms of stability and costs. Finally, recommendations are given for improving the existing practices.