Establishment of a database management system for Bilkent University dormitory management
- Tez No: 5773
 - Danışmanlar: PROF. DR. ÜMİT BERKMAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Veritabanı işletim Sistemi, Bilkent Üniversitesi Yurt Yönetimi. Bilgi, Elle Dosyalama Sistemi. iv
 - Yıl: 1990
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
 - Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZET iîLKENT ÜNİVERSİTESİ YURT YÖNETİMİ İÇİN BİR VERİTABANİ İŞLETİM SİSTEMİ OLUŞTURULMASI Kahraman Günaydın Tez Yöneticisi: Prof. Dr. ümit BERKMAN Bu çalışma. Bil kent üniversitesi yurt yönetimine yeni bir veri tabanı işletim sistemi inşa etmek amacıyla yapıldı. Buradaki hedef bilgilerin daha kolay ve daha çabuk kullanılmasıydı. Daha önceki elle dosyalama sistemine nazaran, bu yeni oluşturulan programla, veri girme, değiştirme, silme ve geri çağırma daha çabuk ve kolay yapılır hale geldi, üstelik bu programla verilerin sıralandırılması ve ayıklanması daha hızlı ve güvenilir oldu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ESTABLISHMENT OF A DBMS FOR BILKENT UNIVERSITY DORMITORY MANAGEMENT By Kahraman Gunaydin Supervisors Prof. Dr. Umit Berkman The purpose of this thesis is to establish a Database Management System for Bil ken t University Dormitory management. The aim of the program is to use information more easier and quicker than the present manual system. Activities such as, entering editing, deleting and retrieving data with this program are more quicker and easier. Sorting through large pieces of information is available and more efficient with this program. Key words s Database Management System, Bil kent University Dormitory management, Information, Manual System. Ill