Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının uluslararası ilişkilerdeki rolü: Türkiye örneği
The role of international credit rating agneciesin international relations: The example of Turkey
- Tez No: 577523
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜSAMETTİN İNAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Political Science, International Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Derecelendirme, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşları, Uluslararası İlişkiler, Kredi Notu, Türkiye, Yatırım, Ekonomik Kriz, Ekonomi, Siyasi Prestij, Küreselleşme, Rating, International Credit Rating Agencies, International Relations, Credit Rating, Turkey, Investment, Economic Crisis, Economy, Political Prestige, Globalization
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Ekonominin günümüzde önemli hale gelmesi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da önemini arttırmıştır. Ekonominin bu denli önemli bir yer ettiği dünyada kredi derecelendirme kuruluşları da verdikleri notlarla belirleyici bir rol üstlenmektedirler. Ekonomik güç beraberinde siyasi gücü de getirmektedir. Bu bağlamda ülkelerin derecelendirme kuruluşlarından aldıkları yatırım yapılabilir seviyede bir not ülkeyi hem siyasi prestij hem de ekonomik açıdan olumlu yönde etkilerken yatırım yapılamaz seviye de bir not hem ekonomik açıdan hem de siyasi prestij açısından olumsuz etkilemektedir. Derecelendirme kuruluşlarının sahip oldukları bu potansiyel güç ise onları uluslararası alanda önemli bir aktör haline getirmiştir.
Özet (Çeviri)
The fact that the economy is important today has also increased the importance of international credit rating agencies. Credit rating agencies act a decisive role in the world where the economy is so important. Economic power brings along political power. In this context, an in investable note affects the country positively political and economically. Can not be invested a note adversely affects as both economically and politically. This potential power of rating agencies has made them an important actor in the international arena.