Türkiye'deki gayrimenkul finansmanını sağlayan kuruluşlar ve piyasaya etkileri
Real estate market impact organizations and providing funding in Turkey
- Tez No: 578466
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Gayrimenkul, Gayrimenkul Finansmanı, Konut Finansmanı, Real Estate, Real Estate Financing, Housing Finance
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Likiditesinin çok düşük olması ve katma değerinin olmamasından ötürü gayrimenkul yatırımları ölü yatırımlar olarak tanımlanmaktadır. Ancak ikincil piyasalar aracılığıyla yapılacak olan gayrimenkul finansmanıyla, bu yatırımlar ölü yatırım olmaktan çıkarak, birer sermaye piyasası aracı olarak işlem görecek ve ekonomiye likidite kazandıracaktır. Bu araştırma, gayrimenkul finansmanını, Dünya'da ve Türkiye'de gayrimenkul finansman modelleri ve kuruluşları ile gayrimenkul finansmanı sağlayan kuruluşların piyasaya olan etkileri incelenmiştir. Bu etkiler sermaye piyasaları, inşaat, sigortacılık ve bankacılık sektörüne etkileri çerçevesinde ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Due to the very low liquidity and lack of added value, real estate investments are defined as dead investments. However, through real estate finance, which will be realized through secondary markets, these investments will be treated as capital market instruments and provide liquidity to the economy. This research, real estate financing, real estate financing models and organizations in the world and Turkey and their impact on the market of the provider of real estate finance were examined. These impacts are discussed within the framework of the effects of capital markets, construction, insurance and banking sector.