Türk dili ve edebiyatı eğitimi çerçevesinde Feyyaz Kayacan'ın hikâyelerinde yalnızlık teması
Theme of loneliness in Feyyaz Kayacan's stories within the framework of education of Turkish language and literature
  1. Tez No: 578951
  2. Yazar: HACER ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MESUT ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Türk Dili ve Edebiyatı, Education and Training, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Feyyaz Kayacan, 1950 kuşağı hikâyeciliği, değerler eğitimi, yalnızlık, hikâye, Feyyaz Kayacan, 1950 generation's storytelling, education, solitude, story
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalışmada 1950 kuşağı yazarlarından olan Feyyaz Kayacan'ın hikâyeleri, onun hikâyelerindeki yalnızlık teması, değerler eğitimi çerçevesinde incelenecektir. Toplamda altı farklı bölümden müteşekkil araştırmada birincil kaynak olarak Feyyaz Kayacan'ın Şişedeki Adam(1957), Sığınak Hikâyeleri(1962), Cehennemde Bir Yusuf(1964), Gibiciler(1967), Hiçoğlu'nun Serüvenleri(1969), Bir Deli Değilin Defterleri(1987) adlı hikâye kitapları; ikincil kaynak olarak ise 1950'li yılların ortamını, 1950 kuşağı sanatçılarını ve Feyyaz Kayacan'ı konu edinen yayınlar kullanılacaktır. Araştırmanın evrenini birincil ve ikinci kaynaklar oluşturacaktır. Feyyaz Kayacan'ın hikâyelerindeki yalnızlık teması ve bu temanın değerler eğitimi çerçevesindeki işlenişi ise araştırmanın örneklemi olacaktır. Çalışmanın alan yazın kısmında 1950 dönemi, 1950 kuşağı hikâyeciliği, Feyyaz Kayacan'ın eserleri ve hikâyeciliği tartışılacak, araştırmanın iskeletini oluşturan bulgular kısmında ise yazarın hikâyelerindeki yalnızlık teması ile eğitsel yan üzerinde durulacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study, the stories of Feyyaz Kayacan, a 1950 generation writer, and the themes of solitude and education in his stories will be studied. There are 6 sections in this study. first of all, Feyyaz Kayacan's storybooks called Şişedeki Adam(1957), Sığınak Hikâyeleri(1962), Cehennemde Bir Yusuf(1964), Gibiciler(1967), Hiçoğlu'nun Serüvenleri(1969), Bir Deli Değilin Defterleri(1987) were used. Then, sources describing the 1950s, artists and Feyyaz Kayacan were used. The universe of research will be formed by primary and secondary sources. The theme of loneliness and educational values in Feyyaz Kayacan's stories will be the sample of the research. In the literature part of the study, 1950's story, 1950's storytelling, Feyyaz Kayacan's works, and storytelling will be discussed and in the findings part, the theme of loneliness in the author's stories and educational values will be emphasized.