Cep telefonu pazarında marka sadakati ve Kırgızistan'daki Manas Üniversitesiöğrencileri üzerinde bir uygulama
A research investigating brand loyalty in cell phone market: A study applied to Kyrgyz-Turkish Manas University students
- Tez No: 579585
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ARMAN TEVFİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sadakat, Cep Telefonu, Loyalty, Cell Phones
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
Marka imajlarının ve sembollerin önemli olduğu günümüz dünyasında firmaların marka sadakatini oluşturmak için geliştirdikleri stratejiler önem kazanmaya başlamıştır. Özellikle teknolojik ürünler alanındaki firmaların önemli hedef kitlesi olan genç tüketicilerin bu konudaki algılarını ölçmenin ileride bu konudaki çalışmalara katkı sağlanacağı düşünülmüştür. Yapılan araştırmada, cep telefonu ürünlerin özelliklerinin marka sadakatini ne denli etkilediği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Satın alma sebeplerini belirlemeye yönelik anket oluşturulmuştur ve Manas Üniversitesinin farklı fakültelerin öğrencilerine cevaplanması için verilmiştir. Cevaplayıcıların verileri SPSS 15.0 programına girilerek Ki-Kare Testi kullanılıp analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In today's world of images and symbols, the importance of strategies of companies is growing greater. The measurement of brand loyalty levels of cell phones in the minds of young consumers, which make one of the greatest target groups of technologic firms, seems to be especially important and is supposed to contribute to future researches on this topic. In the research conducted, it was tried to find out the degree to which brand traits affect brand loyalty. A questionaire was prepared investigating the reasons of purchasing this product and applied to the students of various departments of Kyrgyz- Turkish Manas University. The recieved answers were statistically analyzed in SPSS 15.0 program using the Chi-Square Test.