Bir Kuşak, Bir Yol' projesinin Avrasya turizmine potansiyel etkileri
Potential impact of the 'One Belt One Road ' initiative on Eurasian tourism
- Tez No: 579946
- Danışmanlar: PROF. DR. NEDİM YÜZBAŞIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bir Kuşak, Bir Yol”, Avrasya Turizmi, Potansiyel Etkileri, One Belt, One Road”, Eurasian Tourism, Potential Effects
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Eski İpek Yolu Avrasya'yı geçerek, Doğu ve Batı kültürlerinin ve ticaretinin yayılmasını teşvik ederek, zengin bir tarihi ve kültürel kaynak çeşitliliği bırakıyor. Bugün,“Bir Kuşak, Bir Yol”stratejik, güzergah boyunca ülkeler ve bölgeler arasında turizm gelişimi için nadir bir fırsat sunmaktadır. Daha da önemlisi,“Bir Kuşak, Bir Yol”teklifi, Avrasya'daki turizm endüstrisi için hem bir fırsat hem de bir meydan okumadır.“Bir Kuşak, Bir Yol”güzergah boyunca, dünya kültürel mirası küresel toplamın yaklaşık% 74'ünü, tabiat rezervleri yaklaşık% 53'ünü, doğal miras ise% 34'ünü oluşturmaktadır.“Bir Kuşak, Bir Yol”üç büyük ekonomik gelişme modeline ve Doğu ve Batı kültürel kemerlerine yayılmıştır. Orta Asya'dan Avrupa'ya, Güneydoğu Asya'dan Güney Asya ve hatta Afrika'ya kadar.“Bir Kuşak, Bir Yol”farklı medeniyetleri, farklı sistemleri ve farklı dini inançları içeren düzinelerce ülkeyi kapsamaktadır. Turizm endüstrisi, karşılıklı kabul, karşılıklı takdir ve karşılıklı hoşgörü için bir fırsat sağlamaktadır. Belirgin kültürel özellikler turistler tarafından yayılır ve bölgeler arası turizm işbirliği kültürel refahın geliştirilmesinde de önemli bir rol oynamaktadır.“Bir Kuşak, Bir Yol”un temel stratejik kavramı, yeni bir bakış açısı ve turizm gelişiminin yeni odak noktasıdır. Bu stratejik konsept, İpek Yolu turizmine yurtiçinde ve yurtdışında yoğun ilgi uyandırdı ve ayrıca İpek Yolu boyunca turizm gelişimi için nadir bir tarihsel fırsat sağladı. Böylesine geniş bir stratejik altyapıya sahip olan Avrasya turizm endüstrisi, yeni fırsatlar ve zorluklarla başlamıştır ve Avrasya'da turizmin gelişmesine de önemli bir etki sağlamıştır. Bu nedenle, bu makale turizmin Avrasya'daki etkisini“Bir Kuşak, Bir Yol”bağlamında analiz edecektir.
Özet (Çeviri)
The Old Silk Road crosses Eurasia, encouraging the spread of Eastern and Western cultures and trade, leaving a rich variety of historical and cultural resources. Today,“One Belt, One Road”strategic offers a rare opportunity for tourism development across countries and regions along the route. More importantly, the“One Belt, One Road”is both an opportunity and a challenge for the tourism industry in Eurasia. Along the“One Belt, One Road”, world cultural heritage accounts for about 74% of the global total, nature reserves account for about 53%, and natural heritage accounts for about 34%. The“One Belt, One Road”has spanned three major economic development patterns and the Eastern and Western cultural belts, from Central Asia to Europe, from Southeast Asia to South Asia and even Africa. The“One Belt, One Road”covers dozens of countries, involving different civilizations, different systems and different religious beliefs. The tourism industry provides an opportunity for mutual acceptance, mutual appreciation and mutual tolerance. Distinctive cultural characteristics are spread through tourists, and cross-regional tourism cooperation also plays an important role in promoting cultural prosperity. The major strategic concept of“One Belt, One Road”is a new perspective and new focus of tourism development. This strategic concept has stimulated extensive attention to the Silk Road tourism at home and abroad, and also provided a rare historical opportunity for tourism development along the Silk Road. Under such a large strategic background, the Eurasian tourism industry has ushered in new opportunities and challenges, and it has also brought about a major impact on the development of tourism in Eurasia. Therefore, this article will analyze the impact of tourism in Eurasia in the context of the“One Belt, One Road”.