Baba Dağ (Fethiye-Muğla) florası
Flora of Baba Dağ (Fethiye-Muğla)
- Tez No: 58256
- Danışmanlar: PROF. DR. YILDIRIM AKMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Türkiye Florası, Baba Dağ (Fethiye-Muğla), Akdeniz, Flora of Turkey, Baba Dağ (Fethiye-Muğla), Mediterranean
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışma ile 1995-1997 yılları arasında Baba Dağ (Fethiye-Muğla) florası ortaya çıkarılmıştır. Muğla ili, Fethiye ilçesi güney doğusunda yer alan araştırma bölgesi Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Araştırma bölgesinde 79 Familya, 333 cins ve 404 tür tespit edilmiştir. Türlerin fitocoğrafik dağılışları tespit edilmiş olup: Akdeniz elementi % 47.80, Geniş yayılışlı % 30.19, Endemik Akdeniz elementi % 8.43, Diğer % 7.92, Avrupa-Sibirya elementi % 1.48, İran-Turan elementi % 1.23, Endemik % 1.23, Endemik İran-Turan elementi % 0.74, Kozmopolit türler % 0.74, Avrupa elementi % 0.24'tür. En çok tür içeren familyalar sıralaması ise Asteraceae 74 tür (% 18.32), Fabaceae 39 tür (% 9.65), Lamiaceae 24 tür (% 5.94), Apiaceae 21 tür (%5.20), Brassicaceae 18 tür (% 4.46), Caryophyllaceae 15 tür (% 3.71), Poaceae 14 tür (% 3.47), Boraginaceae 12 tür (% 2.97), Scrophulariaceae 12 tür (% 2.97) ve Rosaceae 10 tür (% 2.48)'dir.
Özet (Çeviri)
This flor is tic study was carried out in Baba Dağ (Fethiye-Muğla) between the years of 1995 and 1997. The study area is located in the south-west Mediterranean region which is a type of Mediterranean climate. Flora of study area consists of 404 species which belong to 79 families and 333 genera. The phytogeograpic regions of spices have been determined: Mediterranean elements % 47.80, Widespread % 30.19, Endemic Mediterranean elements % 8.43, Other % 7.92, Euro-Sib irian elements % 1.48, Irano-Turanien elements % 1.23, Endemic % 1.23, Endemic Irano-Turanien elements % 0.74, Cosmopalitan % 0.74, Europae elements % 0.24 The familis are as follows: Asteraceae 74 spices (% 18.32), Fabacea 39 spices (% 9.65), Lamiaceae 24 spices (% 5.94), Apiaceae 21 spices (%5.20), Cruciferae 18 spices (% 4.46), Caryophyllaceae 15 spices (% 3.71), Poaceae 14 spices (% 3.47), Boraginaceae 12 spices (% 2.97), Scrophulariaceae 12 spices (% 2.97) ve Rosaceae 10 spices (% 2.48)