Zorunlu göçmenlerin uyum sorunlarına yönelik çözüm girişimleri: Erzurum örneği
Solution i̇nitiatives for the adaptations for the migrants problem: The case of Erzurum
  1. Tez No: 583140
  2. Yazar: MOURAD MERANEH YOUSSOUF
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEVLÜT ÖZBEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Adaptasyon, zorunlu göç, stratejik, Göçmen, Migration, Adaptation, forced migration, strategic, Migrant
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
.Yaşam alanlarını değiştirme anlamına gelen göç kavramı tür bakımından genel olarak iç göç ve dış göç olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Ayrıca kısa süreli, uzun süreli, keyfi veya zorunlu göçlerde yaşanmaktadır yeryüzünde. Bu çalışmada göçü gerçekleştiren göçmenler ele alınacak, spesifik olarak da zorunlu göçmenlerin gittikleri ya da sığındıkları ülkelerdeki uyum sorunları incelenecektir. Son yıllarda, bulunulan coğrafyada Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda olan ve Ortadoğu ve yakın Asya ülkelerinden Türkiye göç almaktadır. Türkiye'ye yapılan göçün altında gerek komşu ülkelerde vuku bulan savaşlar, gerek söz konusu ülkelerde yaşanan ekonomik, siyasi krizler ve terör olayları yatmaktadır. Türkiye'ye gelen göçmenler veya sığınmacılar ülkenin hemen her yerine dağılmış bulunmaktadırlar. Çalışmamızın odaklandığı Erzurum da göç alan şehirlerdendir. Ölümsüz, yaşanabilir bir yurt umudu Erzurum'a göç yolunu açmıştır başka bir deyişle göçmenlerin Türkiye'ye ve Erzurum'a gelmekteki amaçları ülkelerini tahrip eden yaşamları tehdit eden savaştan ve kendi ülkelerinin dayanılamaz durumundan kaçmaktır. Göçmenlerin gelip yerleştikleri bu şehre, halkına, kültürüne adaptasyonları ve entegrasyon serüvenleri tezimizin ana çerçevesini oluşturacaktır.
Özet (Çeviri)
.The concept of migration, which means changing habitats, is generally divided into two groups as internal migration and external migration. In addition, short-term, long-term, arbitrary or forced migration is experienced on earth. In this study, the immigrants who make the migration will be discussed and specifically the problems of adaptation of the compulsory migrants in the countries they are going to or from asylum will be examined. In recent years, the bridge between Europe and Asia and is located in the current geography of the Middle East and immigration from Asian countries close to Turkey. war occurring in neighboring countries should under the migration to Turkey, the need in these countries experienced economic, political crises and terrorism is rooted. immigrants or asylum seekers coming to Turkey are found scattered all over the country now. Erzurum is one of the cities that receive migration. Immortals is a habitable residence prospect paved the way for migration to Erzurum in other words, immigrants purpose in coming to Turkey and Erzurum war threatening their lives destroyed their country and escape in case of unbearable in their country. The main frame of our thesis is the adaptation of immigrants to this city, people, culture and integration adventures.