Sodyum feldspat, kuvarz, talk ve kaolin karışımlı yumuşak porselen araştırmaları ve uygulamaları (1250°c)
Research and applications of sodium feldspat, quartz, talk and caoline mixed soft porcelain (1250°c)
- Tez No: 584608
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET FATİH KARAGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Porselen, Asamblaj, Tasarım, Talk, Sanat, Porcelain, Assemblage, Design, Talc, Art
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Seramik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Yüzyıllar boyunca insanoğlunun sanat nesnelerinde hazır malzemelerden faydalandıkları görülmektedir. 20. yüzyıldan itibaren Dada ile sanatçı artık atık malzemeleri sanat eserlerinde bilinçli bir şekilde kullanmaya başlamıştır. Bu durumdan seramik sanatı da etkilenmiş, seramik eserler ve hazır nesneler kolaj ve montaj gibi teknikler aracılığıyla bir arada sanat çalışmalarında kullanıma dahil olmuştur.“Sodyum Feldspat, Kuvarz, Talk ve Kaolin Karışımlı Yumuşak Porselen Araştırmaları ve Uygulamaları (1250 0C)”isimli çalışmada ekonomik alternatif olarak talk katkısı ile hazırlanıp oluşturulan beyaz renkli, saydam porselenin atık malzemeler ve hazır nesneler ile bir arada kurgulanması ve seramik sanatına etkileri olarak avantaja dönüştürülüp kullanılabilirliği, oluşan zıtlığın tasarımlarda geçmişten günümüze farklı sanat dallarında asamblaj adı altında gelişimi irdelenmektedir.
Özet (Çeviri)
Over the centuries, it has been seen that mankind has tried to use ready-made materials in art objects. Since the 20th century, together with Dada, the artist has begun to use the waste materials consciously in the works of art. Ceramic art was also influenced by this situation. Ceramic art works and ready-made objects were included in the art works together with techniques such as collage and assembly. In the study named“Research And Applıcatıons Of Sodıum Feldspat, Quartz, Talk And Caolıne Mıxed Soft Porcelaın (1250 °C)”, combination of white colored transparent porcelain prepared with talc additive as an economic alternative with waste materials and ready-made objects, its effect on ceramic art and its usability, the development of contrasts in the design of different art branches from past to present under the name of assemblage are examined.