Kişiliğin korunması hükümleri çerçevesinde mobbing
Mobbing, in respect of the provisions on the protection of personality
- Tez No: 585089
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EDA ŞAHİN ŞENGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Mobbing, Kişilik Hakkı, Kişiliğin Korunması, Haksız Fiil Sorumluluğu, Sözleşme Sorumluluğu, Mobbing, Personal Rights, Protection of Personality, Tort Liability, Liability for Breach of Contract
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 213
Özet
İş ve hukuk dünyasında son derece güncel bir konu olan mobbing, hukuk nazarında kişilik haklarına saldırı teşkil eden bir olgudur. Bu çalışmada kişilik hakkı ve kişiliğin korunması kapsamında mobbing incelenmiştir. Tezin amacı; mobbingin kişilik değerlerine saldırı niteliği ve kişiliğin korunması araçlarının mobbinge karşı işlerliğini değerlendirerek yasal çözüme muhtaç hususlarda öneriler sunmak ve nihayet mobbingin uygulayıcı nezdinde biraz daha tanınmasına katkı sağlamaktır.
Özet (Çeviri)
As a profoundly current issue in the business world and in the judiciary, mobbing constitutes an attack against personal rights. In this study, mobbing is examined within the scope of the protection of personal rights and personality. The purpose of the thesis is to present suggestions on the issues requiring legal solutions by assessing the feature of mobbing as attacking personal values and reviewing the functionality of the tools for the protection of personality against mobbing and conclusively making contribution to recognition of mobbing morein the eyes of practitioners.