Distance constrains on cylic networks: A new polynomially solvable class
Genel serimlerde uzaklık kısıtları problemi polinom zamanda çözülebilir yeni bir sınıf
- Tez No: 58583
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BARBAROS TANSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Distance constraints, network location. III
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
ÖZET GENEL SERİMLERDE UZAKLIK KISITLARI PROBLEMİ: POLİNOM ZAMANDA ÇÖZÜLEBİLİR YENİ BİR SINIF Hülya Emir Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Barbaros Tansel Temmuz, 1997 Uzaklık Kısıtları Problemi, bir serim üzerinde yeni tesisleri, yeni tesisler ve varolan tesisler arasındaki ve yeni tesis çiftleri arasındaki uzaklıklar belli üst değerleri geçmeyecek biçimde yerleştirme problemidir. Problem çevrimsel serimlerde NP - zordur. Çevrimsel serimlerde polinom zamanda çözünürlüğü bilinen durum link seriminin, yeni tesis çiftleri arasındaki uzaklık sınırlarının belirlediği yardımcı çizgenin, bir ağaç olduğu zamandır. Bu tez çalışmasında, polinom zamanda çözülebilir yeni bir sınıf tanımlıyoruz. Bu sınıf her yeni tesisin önceden belirlenmiş olurlu bölgesinin tek bir ayrıtta bulunduğu ve çevrimsel link seriminin, iptal edildiğinde bütün çevrimlerin kırılacağı bir düğüme sahip olduğu varsayımıyla sınırlandığı durumlardır. Daha sonra yukarıdaki sınıfı daha geniş bir sınıf olan öbekleri yukarıdaki varsayımı sağlayan eklem düğümü olan link serimlerine genişletiyoruz. Anahtar sözcükler Uzaklık Kısıtları, Serim Yerleşimi. ivTo my mother and my father
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DISTANCE CONSTRAINTS ON CYCLIC NETWORKS: A NEW POLYNOMIALLY SOLVABLE CLASS Hülya Emir M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Barbaros Tansel July, 1997 Distance Constraints Problem is to locate new facilities on a network so that the distances between new and existing facilities as well as between pairs of new facilities do not exceed given upper bounds. The problem is iVP-Complete on cyclic networks. The only known polynomially solvable class of distance constraints on cyclic networks is the case when the linkage network, which is an auxiliary graph induced by the distance bounds between new facility pairs, is a tree. In this thesis, we identify a new polynomially solvable class where each new facility is restricted to an a priori specified feasible region which is confined to a single edge and where the linkage network is cyclic with the restriction that there exists a node whose deletion breaks all cycles. We then extend the above class to a more general class where the linkage network has a cut vertex whose blocks fulfill the above assumptions.