Opera sanatına Richard Wagner ve Giuseppe Verdi'nin getirdiği yenilikler
The reform of opera by Richard Wagner and Giuseppe Verdi
  1. Tez No: 587749
  2. Yazar: İREM KIRGIZ ARAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. SANCAR TUNALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Sahne ve Görüntü Sanatları, Music, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: 19.Yüzyıl Opera, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, 19th Opera Century, Richard Wagner, Giuseppe Verdi
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 43
Özet
19. Yüzyıl'da yaşayan Alman besteci Richard Wagner ve İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin eserleri, sanat tarihinde bir dönüm noktası oluşturmuştur. Opera'nın temel öğeleri müzik ve tiyatro, ilk kez geleneklerin dışına çıkarak form ve amaç değiştirmiştir. Wagner ve Verdi operalarında kullanılan yeni armonik yapılar, yeni orkestra düzenleri, farklı müzik cümleleri ve öne çıkarılmış drama, opera sanatında bir reform niteği taşımaktadır. Bu çalışmada Richard Wagner ve Giuseppe Verdi'nin opera sanatına getirdiği yenilikler incelenecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The works of German composer Richard Wagner and Italian composer Guiseppe Verdi, who lived in the 19th century, was a turning point in the history of art. They changed the form and purpose of music and theater, which are the basic elements of opera, with their untraditional styles. They made a reform in opera by using new harmonical structures, orchestral forms and different musical lines. In this study, the innovations brought by Richard Wagner and Giuseppe Verdi to opera will be examined.