Kitap sahibi peygamberlerle ilgili hadislerin değerlendirilmesi(Hz. Musa, Hz. Dâvûd)
Evaluation of the hadiths about of the book owner prophets(Prophet Moses and prophet David)
- Tez No: 588998
- Danışmanlar: PROF. DR. MUHİTTİN UYSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Hadis, Peygamber, Hz. Musa, Hz. Dâvûd, Tahric, Hadith, Prophet, Moses, David, Tahric
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
Tezimiz giriş, iki bölüm ve sonuç kısmından oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırmanın konusu, önemi, metodu ve hadis literatüründeki yeri üzerinde durulmuştur. Birinci bölümde Hz. Musa ile ilgili 42 hadisin tahric ve değerlendirilmesi yapılmıştır. İkinci bölümde Hz. Dâvûd'la ilgili 33 hadisin tahric ve değerlendirilmesi yapılmıştır. Tezimizin sonuç kısmında ise rivayetlerin kaynaklara dağılımı ve sıhhat bilgileri hakkında ulaştığımız sonuçlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of introduction part, two main parts and a conclusion part. The introduction part deals with the research topic, the purpose of the research, its metods, importance and the place of the subject in hadith literature. In the first part, forty two hadiths of about prophet Moses evaluated in the terms of tahric.In the second part, thirty three hadiths of about prophet David evaluated in the terms of tahric. In conclusion, distribution of hadiths to resources and health statusevaluated.