Kapitalist sistemde devletin mali krizi: Yunanistan örneği
The fiscal crisis of the state in the capitalist system: An Example of Greece
- Tez No: 591435
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞE GÜNAY BEKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Maliye, Economics, Finance
- Anahtar Kelimeler: Yunanistan, Kriz, O'Connor, Mali Kriz, Borç Krizi, Greece, Crisis, O'Connor, Fiscal Crisis, Debt Crisis
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
2007-2008 yıllarında ABD'de ortaya çıkan finansal kriz birçok ülkeyi etkilemiş ancak bazı ülkeleri temelden sarmıştır. Yunanistan bunlardan biridir. Yunanistan'ın bu dönemde yaşadığı ekonomik kriz aynı zamanda Avrupa'yı da etkilemiş ve ciddi önlemler alma yoluna gidilmiştir. Bu çalışmada, Yunanistan borçlanma krizi O'Connor'ın yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilmiştir. Buna göre, Yunanistan'ın kriz dönemi ve sonrasındaki; birikimin devamlılığı için gerekli olan toplumsal sermaye harcamaları ve sistemin meşruiyetini sağlamak için kullanılan toplumsal gider harcamaları incelenmiştir. Bu harcamaların nasıl finanse edildiği de değerlendirilmiştir. Ancak, bu inceleme ve değerlendirme sonucunda bazı toplumsal sermaye harcamaları ile toplumsal gider harcamalarının kriz öncesi ve sonrasında O'Connor'ın belirttiğinin aksine sürekli olarak artmadığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The financial crisis that emerged in the United States in 2007-2008 years has affected many countries, but it has been effected by some nations.Greece is one of them. The economic crisis that Greece has experienced during this period has also influenced Europe and has been the way to take serious precautions.In this study, the Greek debt crisis was assessed within the framework of O'connor's approach.Accordingly, in the period and after the crisis of Greece; Social capital expenditures and social expenditures used to ensure the legitimacy of the system are examined.How these expenses are funded is also assessed.However, as a result of this review and evaluation, it has been observed that some social capital expenditures and social expenditure spending are not continuously increasing, as opposed to the theory of O'connor.