Musa Cârullah Bigiyef ve hadis-sünnet anlayışı
Musa Jârullah Bigiyef and his hadith-sunnah perception
  1. Tez No: 591612
  2. Yazar: AYSEL KIVANÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHAMMET YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Hadis, sünnet, Musa Cârullah Bigiyef, Cârullah'ın hadis ve sünnet anlayışı, Hadis, Sunnah, Musa Jarullah Bigiyef, Musa Cârullah's conception of hadith and sunnah
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Çalışmamızın konusu, Musa Cârullah'ın hadis sünnet anlayışının Kitâbu's-Sünne özelinde incelenmesidir. Çalışmamız, giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde tezin konusu, amacı, önemi, metodu ve kapsamı hakkında bilgi verilmektedir. Birinci bölümde Musa Cârullah'ın hayatı, görüşleri ve onun görüşlerini etkileyen etkenler üzerinde durulmaktadır. İkinci bölümünde, Musa Cârullah'ın hadis sünnet anlayışı eserlerinden yola çıkarak ele alınmıştır. Musa Cârullah'ın hadisçiliği, Musa Cârullah'a göre sünnetin tanımı, kapsamı, metin tenkidi gibi konular incelenmektedir. Ayrıca eserlerinde kullandığı rivayetler üzerinde tahliller yer almaktadır. Çalışmamız sonuç ve değerlendirme ile tamamlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The subject of our work is the study of the understanding of the Musa Jarullah's hadith and sunnah in the context of Kitabu's Sünne. Our work consists of entrance and two chapters. The introductory section provides information on the subject, purpose, method and scope of our work. In the first chapter, the concepts related to the Musa Jarullah's life and his argument. In addition, provides factors that is about Musa Jarullah's life and view. In the second chapter, trying to mention about the conception of the Musa Jarullah's hadith and sunnah. It is examined Musa Jarullah's traditionist, definition of the sunnah and textual criticism. It figures some analysis that is about rumors that is used for his work. Our subject of work is finished with the result and evaluation.