Film afişlerinde foto manipülasyon kullanımının göstergebilimsel çözümlemesi, Yorgos Lanthimos film afişleri
The semiotic analysis of photo manipulation in movie posters, Yorgos Lanthimos movie posters
- Tez No: 592079
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BARIŞ ATİKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Film Afişi, Foto Manipülasyon, Göstergebilim, Yorgos Lanthimos, Movie Posters, Photo manipulation, Semiotic, Yorgos Lanthimos
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Film Afişlerinde Foto Manipülasyon Kullanımının Göstergebilimsel Çözümlemesi, Yorgos Lanthimos Film Afişleri' isimli tez çalışmasında, Foto manipülasyon tekniğinin bir getirisi olan geniş ifade olanaklarının, özellikle afişlerde sanatsal bağlamda nasıl kullanıldıkları göstergebilim ekseninde detaylı biçimde incelenmektedir. Özellikle film afişlerinde kullanılan foto manipülasyonun temel tasarım ilkeleri ve film ile ilişkisinin göstergebilim üzerinden kavramsal araştırmaları yapılmıştır. Yunan Yeni Dalga sinemasının öne çıkan isimlerinden olan Yorgos Lanthimos'un foto manipülasyon tekniği ile hazırlanmış film afişleri göstergebilimsel yöntem ile çözümlenmiştir. Çözümlemenin ardından afişlerin, filmlerin türü ve teması ile olan ilişkisi yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In 'Semiotic Analysis of the Use of Photo Manipulation in Film Posters, Yorgos Lanthimos Movie Posters' thesis, wide expression possibilities of the photo manipulation techniques are examined in details; especially how they are used in posters as an artistic context in semiological perspective. The relationship between photo manipulation, basic design principles and films are studied as conceptual readings. The photo manipulated film posters of Yorgos Lanthimos, who is a prominent director in Greek New Wave Cinema will be resolved through semiotic readings. After the analysis the relationship between the film posters, genre and theme are also interpreted through the study.