Double bridge (Grand gedeh-Zwedru-Liberya) bölgesi altın ve kil içeren birimlerin mineralojik incelenmesi
Double bridge (Grand gedeh-Zwedru-Liberia) mineralogical investigation of gold and clay units in region
- Tez No: 594277
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT ÇİFLİKLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Double Bridge, Grand Gedeh, Zwedru, Liberya, Altın, Kuvars, Kaolinit, Kraton, Double Bridge, Grand Gedeh, Zwedru, Liberia, Gold, Quartz, Kaolinite, Crathon
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET“DOUBLE BRİDGE (GRAND GEDEH-ZWEDRU-LİBERYA) BÖLGESİ ALTIN VE KİL İÇEREN BİRİMLERİN MİNERALOJİK İNCELENMESİ”DEMİRKAN, İbrahim Hakan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Dr.Öğr.Üyesi.Murat ÇİFLİKLİ Ağustos 2019, Bu çalışma, Double Bridge (Grand Gedeh-Zwedru-Liberya) Bölgesi'nde bulunan altın ve kil içeren Arkeen ve Paleoproterozoyik yaşlı birimlerin mineralojik-petrografik özelliklerini belirlemeyi amaçlamaktadır. İnceleme alnında iki farklı bölgeden toplam 11 adet numune alınmıştır. Bu numuneler üzerinde optik mikroskop incelemesi, XRD, XRF ve ICP-MS çözümlemeleri gerçekleştirilmiştir. Mineraloji ve XRD çözümlemelerinden elde edilen sonuçlara göre, Kuvars+Plajiyoklas+Biyotit+Amfibol(Epidot)+Olivin mineral birliktelikleri belirlenmiştir. Mineralojik, petrografik çalışmaların yanı sıra Jeokimyasal olarak incelenen örneklerden hareketle bölgenin ekonomik altın üretimine uygun olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY DOUBLE BRİDGE (GRAND GEDEH-ZWEDRU-LIBERIA) MİNERALOGİCAL INVESTİGATİON OF GOLD AND CLAY UNİTS İN REGİON DEMİRKAN, İbrahim Hakan Nigde Omer Halisdemir University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Geological Engineering Supervisor : Dr.Öğr.Üyesi.Murat ÇİFLİKLİ August 2019, This study aims to determine the mineralogical-petrographical properties of Arkeen and Paleoproterozoic units containing gold and clay in the Double Bridge (Grand Gedeh-Zwedru-Liberia) region. A total of 11 samples were taken from two different regions. Optical microscope examination, XRD, XRF and ICP-MS analyzes were performed on these samples. According to the results obtained from mineralogy and XRD analyzes, quartz + plagioclase + biotite + amphibole (Epidote) + Olivine mineral associations were determined. In addition to mineralogical and petrographical studies, the region was found to be suitable for economic gold production based on geochemical samples.