Particle based animation of ice melting
Parçacık tabanlı buz erime simülasyonu
- Tez No: 597240
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMED ABDULLAH BÜLBÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar grafiği, buz erimesi, doğal olaylar, OpenGL, Computer graphics, melting ice, natural phenomena, OpenGL
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Animasyon araştırmalarının temel amacı, buz erime gibi gerçek malzemelerin davranışını simüle etmektir. Buzun erimesi doğal bir bilim sürecidir ve katıdan sıvıya geçiş modellenmesine yardımcı olan fizik yasalarıyla açıklanabilir. Bilgisayar grafiklerinde de ilgili teoriler ve yasalar kullanılabilir. Bu konudaki son araştırma çabaları, materyallerin lokal olarak eritilmesi ve materyalin yönlü ısıdan eritilmesine odaklanmaktadır. Buz erime simülasyonunda bazı zorluklar vardır. Örneğin, buzun erimesi su animasyonunu ve buzla su arasındaki etkileşimi de içerir. Su buzun soğuk kısımlarına ulaştığında tekrar donabilir, ayrıca buzun kalan kısmı erişmiş suyun üstünde yüzebilir. Bu çalışmanın amacı, yönlü ısıya maruz bırakılarak buzun erimesini simüle etmektir. Bu işlemde, ısı ve buz moleküllerinin etkileşimi uygulanır ve Pürüzsüz Parçacık Hidrodinamik tekniği kullanılarak partikül bazlı simülasyon gerçekleştirilir. Ortaya koyulan yaklaşım CPU ve GPU üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışır.
Özet (Çeviri)
A major aim in animation research is to simulate the behaviour of real materials such as melting ice phenomenon. The melting of ice is a natural process of science and can be explained by physic laws which helps to model the transition from solid to liquid. In computer graphics, related theories and laws can be utilized. Recent research efforts on this topic focus on the local melting of materials and the melting of material from directional heat. There are many challenges in the simulation of ice melting. For instance, the melting of ice also includes water animation and interaction between the ice and water. Water may freeze again as it reaches to colder parts of the ice, and the remaining part of the ice may float on top of the melted water. The aim of this study is to simulate the melting of ice by exposure to the directional heat. In this process, the interaction of heat and ice molecules is implemented and a particle-based simulation is performed using Smoothed Particle Hydrodynamics (SPH) technique. The presented approach runs in real-time on CPU and GPU.