Increasing the organizational performance with flexible and sustainable human resource management for innovative organizations 'A case study'
Yenilikçi organizasyonlar için esnek ve sürdürülebilir insan kaynağı kullanarak organizasyon performansının artırılması 'Bir vaka çalışması'
- Tez No: 600554
- Danışmanlar: PROF. DR. AKIN MARŞAP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Esneklik, HRM eğitimleri, Yenilik, Sürdürülebilirlik, Düzenli Performanslar, Flexibility, HRM Practices, Innovation, Sustainability, Organizational Performance
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu çalışma İş dünyasında tüm yenilikçi organizasyonlar için organizasyon performansını artırmada sürdürülebilirlik, esneklik ve İnsan Kaynakları Yönetiminin rolünü, bugünlerde bu kavramları uygulamanın niçin önemli olduğunu ve organizasyon hedeflerini gerçekleştirmek ve böylece devasa rekabet avantajı elde etmek için bu kavramların önemini dikkate almanın niçin gerçekten önemli olduğunu araştırmayı amaçlamaktadır.Birçok teorik çalışmayı okuduktan ve Almanya'da farklı organizasyonlardan veri topladıktan sonra araştırmacı bu kavramlarla ilgilenmenin İKY uygulamalarında esneklik ve sürdürülebilirliği birleştirmek gerçekten zor bir şey olduğu için oldukça profesyonel çalışanlar ve yöneticiler gerektirdiğini fakat ödül veya sonucun tüm bu zorlu çalışmaya layık olduğun çünkü sürdürülebilirlik ve esneklik ve İKY uygulamaları organizasyonlar için en tepede olmak için büyük hamle yaptırabildiği ve dijital çağda başarılı olmanın tek yolu olan daha yenilikçi olmalarına yardımcı olduğunun farkına varmıştır. Aslında bunu gerçekleştirmek için organizasyon içindeki herkes bunu gerçekleştirmek için tam sorumludur; çalışanlar, yöneticiler, üst yöneticiler ve organizasyonda çalışan herkesin kuruluşun organizasyon performansının artırılmasında gerçekten çok çalışması gerekir ve bu İKY uygulamalarını uygulamada esneklik ve sürdürülebilirliğin her ikisini uyguladıktan sonra çalışanların taahhüt ve sadakatini kazandıktan sonra gerçekleşebilir. Bu çalışmanın hipotezini test ettikten sonra İKY uygulamalarının organizasyon performansında anlamlı değerde bir olumlu etkisi olduğu gösterilmiştir. Aynı zamanda sürdürülebilirlik organizasyon performansı üzerinde olumlu bir etkisi vardır fakat esnekliğin organizasyon performansında olumsuz bir etkisi vardır ve son olarak yeniliğin organizasyon performansında yüksek ve anlamlı olumlu etkisi vardır. böylece, bu sonuçlar bu değişkenlerin performansını iyileştirmek isteyen organizasyonlar için gerçekten önemli olduğunu ve bu değişkenlerin organizasyon üzerinde bugünün iş dünyasında hayatta kalmak için gerçekten önemli olan e daha rekabetçi olmak ve bir avantaj elde etmek için devasa etkisi olduğunu göstermiştir. * İKY: İnsan Kaynakları Yönetimi
Özet (Çeviri)
This study aims to investigate the role of sustainability, flexibility, and HRM Practices in increasing the organizational performance for all the innovative organizations in the business world, why it is important to implement such concepts nowadays, and why does it really matter to take into consideration the importance of these concept in order to achieve the organizational goals and therefore a huge competitive advantage. After reading many theoretical studies and collecting data from different organization in Germany, the researcher realized that dealing with these concepts needs highly professional employees and managers because combining flexibility and sustainability in HRM practices is something really difficult, but the reward or the result will deserve all this hard work, because sustainability and flexibility and HRM practices can give a huge push for organizations to be on the top and it helps them to be more innovative, which is the only way for being successful in this digital era. In fact, in order to make this happen, everyone in the organization has the full responsibility to make this happen, employees, managers, top managers, and everyone working in the organization should work really hard in increasing the organizational performance of the association, and this can happen after gaining employees engagement and loyalty after applying both flexibility and sustainability in applying HRM practices. After testing the hypotheses of this study, it was shown that HRM practices have a positive impact on organizational performance by a significant value. Also, sustainability has a positive impact on the organizational performance, but flexibility has a negative impact on organization performance, and finally innovation has a high and meaningful positive impact on organization performance. So, these results show that these variables are really important for organizations to improve their performance and these variables have a huge impact on the organization to be more competitive and gain an advantage, which is really important to survive in today's business world.