F tipi uçucu kül kullanımının mafsallı kiriş deneyi ile aderans etkisinin deneysel olarak incelenmesi
Experimental investigation of the effect of the type f fly ash use with the joint hinged test
  1. Tez No: 601193
  2. Yazar: ABDULLAH ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SÜLEYMAN KAMİL AKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Aderans, çelik lif, polipropilen lif, uçucu kül, Adherence, steel fiber, polypropylene fiber, fly ash
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
F TİPİ UÇUCU KÜL KULLANIMININ MAFSALLI KİRİŞ DENEYİ İLE ADERANS ETKİSİNİN DENEYSEL OLARAK İNCELENMESİ 2Beton, basınç dayanımı yüksek fakat çekme ve kayma dayanımı düşük bir yapı malzemedir. Betonun bu dezavantajı çelik kullanılarak ortadan kaldırılabilir. Betonun çelik ile birlikte kullanılması betonarme olarak adlandırılır. Bilindiği üzere. Betonarmenin varlığı beton ile donatı arasındaki aderans ile mümkündür. Aderans, beton ile donatı arasında her hangi bir sıyrılma olmadan gerilme aktarılmasıdır. Bu çalışmada uçucu kül, değişik oranlarda çelik ve polipropilen lif kullanılarak aderansın nasıl etkilendiği araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
EXPERIMENTAL INVESTIGATION OF THE EFFECT OF THE TYPE F FLY ASH USE WITH THE JOINT HINGED TEST Concrete is a building material with high compressive strength but low tensile and shear strength. This disadvantage of concrete can be removed from steel pipes. Reinforced concrete is called as reinforced concrete with steel design. As known. Composition of reinforced concrete. Adherence is the transfer of stress between concrete and reinforcement without any detachment. Concrete is a building material with high compressive strength but low tensile and shear strength. This disadvantage of concrete can be removed from steel pipes. Reinforced concrete is called as reinforced concrete with steel design. As known. Composition of reinforced concrete. Adherence is the transfer of stress between concrete and reinforcement without any detachment. In this study, the effect of fly ash, steel and polypropylene fiber in different proportions was investigated.