Katılım bankacılığında sukuk uygulaması: Dünya ve Türkiye'de karşılaştırması
The application of the sukuk in the participation banking: World and Turkey comparison
  1. Tez No: 603570
  2. Yazar: ABDULLATIF ALLAHAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN KARAMUSTAFA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sukuk, Mudarebe, Müşareke, Katılım Bankası, Kira Sertifikası, Murabaha, İcara, İstisna, Sukuk, Mudarabah, Musharakah, Participation Bank, Rent Certificate, Murabahah, Ijarah, Istisna'a
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Bu çalışmanın amacı, Türkiye'deki sukuk uygulamalarını, çalışma esaslarını ve süreçlerini, Sukuk uygulamaları olan İslam ülkeleri, Malezya, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirliklerinde olan Dubai örneği ile karşılaştırmalı olarak incelemektir. Ayrıca İslami finansta kullanılan yöntem ve ürünler ile ilgili standartları belirleyen İslami Finansal Kuruluşlar Muhasebe ve Denetim Organizasyonu (AAOİFİ) tarafından yayınlanan standartlar ile Türkiye'deki Sukuk uygulaması karşılaştırılarak\ Türkiye'deki Sukuk uygulamasında eksiklikler ortaya koyulmuş ve önerilerde bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to compare and study the working principles, processes and the application of the sukuk in turkey with other Islamic countries like Malaysia, Bahrein and UAE (the application of Dubai Emirate) also suggestion has been made and clarified the defects about the sukuk application in turkey by comparing the standards relating to the methods and products used in the Islamic finance issued by Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions.