Başarılı çalışan profiline bağlı işe alım sürecinin modellemesi
Recruitment modeling related to successful employee profile in human resources
- Tez No: 604192
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ALPER TUNGA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, Veri madenciliği, Veri analizi, Çalışan profili, Human Resources, Data Mining, Analyzing Data, Modelling Employee Profile
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Ağustos 2019, 62 Sayfa Bu çalışma kapsamında, başarılı/başarısız çalışan profilini tahmin etmek için bir model oluşturmaya odaklanılmıştır. Oluşturulan modele göre öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır. 32832 adet veri içeren veri setinde çalışanların yaş, medeni hal, cinsiyet, kademe, iş tanımı, şirket, yüksek lisans, çocuk sayısı gibi bilgiler yer almaktadır. Veri setleri veri madenciliği modellerine göre incelenerek veri madenciliği algoritmalarında kullanılabilmesi için yeniden düzenlenmiştir. Bu çalışma sonucunda, gelecekteki çalışmalarda, başarılı/ başarısız çalışanın profilini öngörmek için farklı nitelikler de dahil edilerek bu çalışmanın genişletilmesi önerilebilir. Ayrıca, uygun model üretildiğinde, başarılı/ başarısız çalışanları tahminlemek ve öngörmek için oluşturulan nitelikleri ve kuralları içeren İK tarafından kullanılacak bir yazılım geliştirilebilir.
Özet (Çeviri)
Within the scope of this work, it is focused on creating a model for estimating the profile of successful/unsuccessful employees. Recommendations were intended to be developed according to the model created. ..... the data set contains information such as age, marital status, gender, stage, job description, company, Master's degree, number of children. Data sets have been studied according to data mining models and rearranged so that they can be used in data mining algorithms. As a result of this study, further expansion of this study may be recommended in future studies by including different qualifications to predict the profile of the successful/ unsuccessful employee. Additionally, when the appropriate model is produced, a software can be developed to be used by HR, which includes the attributes and rules created to predict and predict successful/ unsuccessful employees.