Milenyumları hedefleyen dijital pazarlama stratejileri
Digital marketing strategies targeting millenials
  1. Tez No: 609663
  2. Yazar: SELİN ERGİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İDİL KARADEMİRLİDAĞ SUHER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Milenyum Kuşağı, Dijital Pazarlama, Dijital Reklamlar, Millennials, Digital Marketing, Digital Ads
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Dijital reklam yatırımlarının günden güne hızlı bir şekilde artmasıyla birlikte, dijital platformlarda maruz kalınan dijital reklam sayısı ve çeşitleri de artmıştır. İnternet kullanıcılarının karşılaştıkları reklam sayısı ve frekansı arttıkça, kullanıcılar reklamları kapatmaya ve“ad-blocking”sistemleri kullanmaya başlamışlardır. Global Web Index'in 2017'nin son çeyreğinde Avrupa özelinde yapmış olduğu araştırmaya göre Avrupa'da yaşayan internet kullanıcılarının yüzde 41'i“ad-blocking”kullanarak dijital reklamları engellemektedir. Dijital reklamlara yönelik kulanıcıların aldığı bu tutum, işletmelerin mesajını dijital platformlarda hedef kitlelerine ulaştıması günden güne daha zor bir hale getirmiştir. Bu durum işletmelerin dijital pazarlama stratejilerini hedef kitlelerine yönelik kurgulamasını ve bu bağlamda hedef kitlelerine uygun dijital reklam kreatiflerini doğru zamanda, doğru yerde, doğru formda ve doğru içerikte sunmasını kritik derecede önemli hale getirmiştir. Bu çalışma 1985 – 1999 yılları arasında doğan ve Milenyum Kuşağı olarak adlandırılan Y jenerasyonunun dijital reklamlara yönelik tutumlarını incelemektedir. Bu çalışmada ilgili yaş aralığında olan kitleden anket yöntemiyle alınan cevapların analiz edilmesiyle, bu kitleye hitap eden dijital reklam modelleri ve stratejilerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Milenyum Kuşağının dijital reklamlara yönelik tutumlarının analizinin ve elde edilecek bulguların, hedef kitlesi bu kuşağı kapsayan tüm işletmelerin dijital pazarlama stratejilerinin kurgulanmasında yol gösterici olması amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Digital advertisement investments start to increase day by day, This has increased the number of digital advertisements people are exposed to during the day. As the number and frequency of advertisements faced by Internet users increased, users began to close ads and use“ad-blocking”systems. According to the Global Web Index survey conducted in Europe in the last quarter of 2017, 41 percent of Internet users living in Europe block digital advertisements by using“ad-blocking”. This attitude of users towards digital advertising has made it more difficult for businesses to reach their target audiences on digital platforms.This has made it critical for businesses to build their digital marketing strategies for their target audiences and to present digital advertising creatives appropriate to their target audiences at the right time, in the right place, in the right form and in the right content. This study examines the attitudes of the Y generation, which was born between 1985 and 1999, called the Millenials, towards digital advertising. In this study, it is aimed to determine the digital advertising models and strategies that appeal to this audience by analyzing the answers obtained by the questionnaire method. The analysis of the attitudes of the Millenials towards digital advertising and the findings to be obtained are intended to guide the creation of digital marketing strategies for all businesses whose target audience includes this generation.