Sosyal ağlarda pazarlama – fırsatlar riskler L'oreal Paris markası örneğiyle, Türkiye'deki sosyal medya kanallarının kurumsal varlık üzerindeki etki uygulama analizi
Social network marketing- opportunities risks the effects and application analysis on corporate assets of social media chances in Turkey, for the example of L'oreal paris market
- Tez No: 472327
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KENAN DUMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Sosyal Ağlarda Pazarlama, Sosyal Medya Kanalları, Sosyal Medya Stratejileri
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Medya ve Kültürel Çalışmalar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Milenyumla birlikte kullanıcı sayısı her geçen gün artan sosyal medya mecraları şirketlerin pazarlama stratejilerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Semantik web ve veri madenciliği üzerine kurulan yeni sosyal medya mecraları, başarılarını kullanıcılarını çok iyi tanıyor olmasına ve kullanıcıların ilgi alanlarını çok iyi tespit ediyor olmasına borçludur. Neredeyse dünyanın üçte birinin sosyal medya mecralarında her gün aktif olarak gezdiği bilinmektedir. Böylesine aktif olarak kullanılan mecraların markalar tarafından kullanılması kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Markaların sosyal medya mecralarında bulunmasının en net sebebi; kar oranlarını artırmak istemeleridir. Kısacası kullanıcılar üzerinden kazanç sağlayabilmektir. Markaların kullanıcılar ile olan iletişimine değinmiş olduğumuz bu çalışmada, şirketlerin müşterileri ile olan sosyal medya iletişimi stratejilerine ve müşterilerine sosyal mecralarda dokunmalarına değinilmiştir. L'oreal Paris kozmetik dünyasının önde gelen şirketlerinden birisidir. Kozmetik ürünlerinin sosyal medya mecraları üzerinden pazarlanmasına detaylı olarak değinilen bu çalışmada, ilgili markanın sosyal medya kanallarının strateji ve kısmi içerik analizine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
With the millennium increasing in number of users, social media circles have become an integral part of the marketing strategies of companies. New social media circles based on semantic web and data mining are owed to the fact that they are very well acquainted with their users and that they are well aware of their interests. It is known that almost a third of the world is active in social media circles every day. It has become inevitable to use such actively used instruments by brands. The clearest reason why brands are included in social media circles is; they want to increase their profit rate. In short, it will be able to make profits over the users. In this work we have touched on the communication of brands with users, we have touched on the companies' social media communication strategies with their customers and their social contacts with customers. L'oreal Paris is one of the leading companies in the cosmetics world. This work, which is covered in detail in marketing cosmetic products through social media circles, includes strategy and partial content analysis of the social media channels of the relevant brand. KeyWords: Social Media, Social Media Marketing, Social Media Channels, Social Media Strategies