Milletlerarasi aile hukukunda çocuğun vesayeti
Guardianship of child in international family law
  1. Tez No: 611875
  2. Yazar: EMİNE İLYAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FARUK KEREM GİRAY
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuğun vesayeti, uygulanacak hukuk, milletlerarası yetki, tanıma, tenfiz, çocuğun yüksek yararı, Guardianship of child, applicable law, international jurisdiction, recognition, enforcement, the best interests of the child
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk (Uluslararası Özel Hukuk) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 269
Özet
Milletlerarası aile hukukunun uygulamada en önemli konulardan birisi çocuğun vesayetidir. Bu nedenle Türk Milletlerarası Aile Hukukunda Çocuğun Vesayeti konusu seçilmiş ve incelenmiştir. Bu çalışmada, çocuğun vesayetine ilişkin kararın verilmesi ve sona ermesi ile vesayetin yürütülmesine ilişkin milletlerarası unsurlu konularda, Türk mahkemelerinin milletlerarası yetkisi, uygulanacak hukukun tayini ve vesayete ilişkin yabancı mahkeme kararlarının tanınmasına ve tenfizine ilişkin sorunlar ele alınmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
One of the most crucial topics of International Family Law is the Guardianship of child. Therefore, the issue of Child Guardianship in Turkish International Family Law has been selected and examined. In this study, the international authority of the Turkish courts, the determination of the law to be applied and the recognition and enforcement of the foreign court decisions regarding the guardinship of the child have been tried to be dealt with in matters concerning the issue of guardinship of the child and the issue of guardinship and the execution of guardinship.