Real time traffic management using connected vehicles: A case study on D100 highway
Birbirine bağlı akıllı araçlar ile gerçek zamanlı trafik yönetimi: D100 otoyolu çalışması
- Tez No: 613360
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ILGIN GÖKAŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
- Sayfa Sayısı: 162
Özet
Trafik sıkışıklığı, bir şehrin ekonomisini ve çevresini olumsuz etkileyen en önemli konulardan biridir. Artan nüfus ve araç kullanımı ile tıkanıklığın olumsuz etkileri güçlenmektedir. Metropoller, populasyonun çoğunluğunu barındırdığından, en problemli ve hassas bölgelerdir. Yerel bir bölgede trafik sıkışıklığı bile ağ genelinde hissedilebilir ve bu nedenle, bir şehrin karayolu ağının genel trafik koşullarını bozabilir. Kazanın yarattığı etkinin ölçeği özellikle aşırı nüfuslu şehirlerde daha da ağırlaşmakta ve böylece daha da kritik bir konu haline gelmektedir. Bu tezde, bağlı araçları kullanan gerçek zamanlı trafik yönetimi yöntemi, sentetik ve D100 Karayolu gerçek trafik verileri ile bir simülasyon ortamında test edilmiştir. Bu yöntemi test etmek için, SUMO (Kentsel Hareketlilik Benzetimi) ortamında 3 şeritli 5,4 km uzunluğunda bir ağ kurularak sentetik trafik akışının özellikleri ve bu trafik akışındaki araçlar tanımlanmıştır. Her senaryoda, trafik ağı üzerindeki etkisini gözlemlemek için, bir olay oluşturulmuştur. Her olayın ve bağlı araçların parametreleri değiştirilerek 189 farklı vaka test edilmiştir. Sentetik trafik veri seti kullanılarak yapılan bu 189 senaryonun sonuçlarına göre bağlı araçların, kaza öncesi bölgede, ortalama hız açısından %20,35'e kadar bir artışa, ortalama yoğunluk açısından %32,54'e kadar bir düşüşe ve ortalama akış açısından %2,45'e kadar bir artışa neden olduğu gözlemlenmiştir. Bağlı araçlar kazadan 1750 metre geride trafik akışını kontrol etmeye başladıklarında maksimum ortalama hız artışını ve ortlama yoğunluk azalışını sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Traffic congestion is one of the most crucial issue that have a negative impact on the economy and the environment of a city. The negative impacts of congestion become stronger with the increasing population and vehicle usage. Here, the metropolitan areas are the most problematic and sensitive areas by considering that they contain most of the population within itself. Even traffic congestion in a local region may be felt throughout the network and; therefore, it might deteriorate the overall traffic conditions of the road network of a city which makes metropolitans quite sensitive. The scale of this impact gets especially grander in overpopulated cities; thus, it becomes even a more critical issue. In this thesis, a real time traffic management method using connected vehicles is tested in a simulation environment with synthetic and D 100 Highway real traffic data. To test this method, a 5.4 km length network with 3 lanes was built in the SUMO (Simulation of Urban Mobility) environment. An incident was generated in each run to observe its impact on the traffic network. By changing the incident and the parameters of the connected vehicles, 189 different scenarios were tested. The results of these 189 scenarios show that the introduction of connected vehicles causes an increase up to 20.35% in terms of mean speed, a decrease up to 32.54% in terms of mean density and an increase up to 2.45% in terms of mean flow for the local system before the incident. Based on the 189 scenarios, the connected vehicles provide the maximum mean speed increase and mean density decrease when they control traffic flow 1750 meters behind the incident location.
Benzer Tezler
- Design and evaluation of energy management systems for connected hybrid and electric vehicles
Bağlantılı hibrit ve elektrikli araçlar için enerji yönetim sistemleri geliştirilmesi ve değerlendirilmesi
ABDULEHAD ÖZDEMİR
Doktora
İngilizce
2022
Mekatronik Mühendisliğiİstanbul Teknik ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
PROF. DR. İLKER MURAT KOÇ
- Demiryolu ağında trafik sayımlarından O-D matrisi tahmini
Başlık çevirisi yok
ZEYNEP AĞCI
Yüksek Lisans
Türkçe
1998
İnşaat Mühendisliğiİstanbul Teknik ÜniversitesiUlaştırma Ana Bilim Dalı
PROF. DR. HALUK GERÇEK
- Metropoliten alanlarda kentiçi ulaşım yönetimi İstanbul örneği
The Innercity transportation management in metropolitan areas İstanbul as a sample
PERVİN BETÜL ZENGİN AYTAÇ
Yüksek Lisans
Türkçe
1997
Şehircilik ve Bölge Planlamaİstanbul Teknik ÜniversitesiŞehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
PROF. DR. YÜCEL ÜNAL
- Unmanned aerial vehicles based 3D city modeling data collection, processing and analysis the case of Yavuz Sinan neighborhood
İnsansız hava araç tabanlı 3D şehir modellemesi veri toplama, işleme ve analizi Yavuz Sinan mahallesi örneği
ABDALRAHMAN ALASHI
Yüksek Lisans
İngilizce
2019
Şehircilik ve Bölge Planlamaİstanbul Teknik ÜniversitesiŞehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
DOÇ. DR. ÖZHAN ERTEKİN
- Karma trafik akım hızının modellenmesi: Konya örneği
Modelling flow speed of mixed traffic a case study: Konya
ŞAFAK HENGİRMEN TERCAN
Doktora
Türkçe
2003
Ulaşımİstanbul Teknik Üniversitesiİnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
PROF. DR. ERGUN GEDİZLİOĞLU