Ticaret şirketlerinde birleşme ve devralmalar
Mergerand acquisitionin commercial companies
  1. Tez No: 614403
  2. Yazar: EKREM ÇATALKAYA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURİ ERDEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Ticaret Şirketleri, Birleşme, Devralma (Satın alma), Commercial companies, Merger, Acquisition (Purchasing)
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 200
Özet
“Ticaret Şirketlerinde Birleşme Ve Devralma”adlı bu çalışmanın amacı, son dönemlerde neredeyse her gün gündemde olan şirket birleşmeleri ve devralmalarıyla (satın almalarla) ilgili temel kavramların incelenmesi, birleşmelerin ve devralmaların temel nedenlerinin tespit edilmesi, birleşmenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için dikkat edilmesi gereken faktörlerin ortaya konması, birleşme sürecindeki aşamaların belirlenmesi, birleşme ve satın almaların avantaj ve dezavantajlarının tespit edilmesi, birleşmelerin önündeki engellerin irdelenmesi ve birleşmelerin ortaya çıkarabileceği sorunlara dikkat çekilerek birleşmelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi için üzerinde durulması gereken etmenlerin incelenmesidir. Ayrıca bu süreç irdelenip ortaya konulurken, 6102 Sayılı TTK'nın birleşme ve devralmalarla ilgili düzenlemeleri ve bu düzenlemelerin ihtiyaçlara cevap verip vermediğinin ele alınması ile mülga TTK ve yürürlükteki TTK'nın ne tarz düzenlemeler getirdiğinin mukayese edilerek açıklığa kavuşturulmasıdır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study named as“Mergerand Acquisitionin Commercial Companies”is to investigate the fundamental concepts relating with company Mergers and acquisitions (purchasing) which are on the agenda almost eveyday in recent times, to determine basic reasons formergers and acquisitions, to revelathe factors required to be paid atention to in order to carry out merger process in a healthy way, to specify the stages during the merger process, to determine the advantages and disadvantages of mergers and acquisitions, to evaluate the obstacles in front of mergers, and to investigate the particulars to focus on by emphasizing the problems that can be caused by mergers, in order for mergers to be carried out in a successful way. Furthermore, while this process is investigated and revealed, it is also aimed to evaluate the regulations relating with mergers and acquisitions as specified in Turkish Code of Commerce with no 6102 and to investigate whether these regulations answer to the needs or not and to provide clarity by comparing the type of regulations brought by abrogated Turkish Code of Commerce and the effective Turkish Code of Commerce.