Steps to building a target market model for a new university
- Tez No: 6146
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLİZ GER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: sosyal pazarlama, yüksek eğitim/öğretim kuruluşlarının pazarlaması iv, marketing non-profit organizations 111
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET YENİ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN HEDEF PAZAR MODELİ OLUŞTURULMASI Kurt Kuruç İşletme Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Güliz Ger Haziran 1988 Bu çalışmada, Bilkent Üniversitesinde okuyan öğrencileri bölümlemek ve hedef pazar seçimi için bir model oluşturuldu. Öğrencilerin Bilkent Üniversi tesindeki performansları ile sosyo-ekonomik ve eğitimsel özellikleri arasında bağlantı kuran model, 249 kişilik bir örnekleme uygulanan anket sonucu oluşturuldu. Araştırma aym zamanda, üniversite seçimi esnasında, öğrencilerin bilgi erişim sistemleri ve göz önüne aldıkları faktörleri inceledi. Söz konusu bilgi kaynakları ve faktörler, Bilkent Üniversitesinin bu özellikler açısından değerlendirilmesinin yanısıra son karar üzerindeki etkileri açısmdanda ince lendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STEPS TO BUILDING A TARGET MARKET MODEL FOR A NEW UNIVERSITY Kurt Kuruç Master of Business Administration Supervisor: Assist. Prof. Dr. Güliz Ger June 1988 In order to form a segmentation base for Bilkent University, and posi tion accordingly, a model is developed which relates student performances at Bilkent University to their socio-economic and educational backgrounds. In addition, analyses of the information sources of the matriculants, in terms of both the assessments of the sources and the relative effects of the sources on the matriculant's decision are performed. Similarly, the factors that influ ence the matriculants are analysed both in terms of how Bilkent University is perceived according to each factor, and the relative effect of that factor on the matriculant's final decision.