Games as memoir: Designing games based on personal narratives
Anı olarak oyunlar: Kişisel anlatılara dayalı oyunlar tasarlama
  1. Tez No: 616931
  2. Yazar: EFE ALAÇAMLI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DİĞDEM SEZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, İletişim Bilimleri, Science and Technology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Oyun Tasarımı, Bağımsız Oyunlar, Kişisel Anlatılar, Anı, Otobiyografi, Game Design, Independent Games, Personal Narratives, Memoir, Autobiography
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışma video oyunlarının yaşamın bir bölümünü konu alan kişisel anlatılar için bir araç olarak kullanılıp kullanılamayacağını araştırmaktadır. Dijital dağıtım, kullanımı kolay geliştirme araçları ve topluluklar, bağımsız oyunların yükselmesine yardımcı oldu, böylece geliştirme ve yayınlama herkes için daha erişilebilir hale geldi. Çalışmanın veri seti olarak, geliştirdiğim oyunlardan bir anı olarak düşünülebilecek örnekler seçilmiştir ve yakın okuma ile otoetnografik yöntemler birleştirilerek analiz edilmiştir. Sonuçlar, bir medyum olarak oyunların, geliştiricinin yaşam deneyimlerini, düşüncelerini ve inançlarını oyunların medya ilişkilerini kullanıp yansıtarak kişisel anlatılara ev sahipliği yapabileceğini ve oyuncuların bunları oyunun unsurlarıyla deneyimleyebileceğini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The present study investigates whether video games can be used as a medium for personal narratives that take place in a portion of life. Digital distribution, easy-to-use development tools, and communities helped independent games to rise up resulting in development and publishing more accessible to everyone. As a data set of the study, examples are selected from the games I have developed that could be considered as a memoir and analyzed by combining close reading and autoethnographic methods. Results indicate that games as a medium can host personal narratives by reflecting the creator's life experiences, thoughts and beliefs by using their own media affordances and players experience them with game's elements.