Warehouse optimization and organization: Case study at a steel casting company
Depo optimizasyonu ve organizasyonu: Örnek olay incelemesi çelik döküm şirketi
  1. Tez No: 617249
  2. Yazar: SEZGİ ÇELİK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖNDER BULUT, DOÇ. DR. GÖKHAN KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Warehouse, Shelf allocation, optimization, mathematical model, RFID, Warehouse organization, layout change, Depo, raf yerleşimi, optimizasyon, matematiksel model, RFID, depo düzenlemesi, yerleşim yeri düzenlemesi
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Pickiness in the consumers' behaviors forces the enterprises to produce“customer oriented”products and services that meet global standards. In the developing global market, the importance of the customer orientation and satisfying the customers' demands within short time increased considerably. In the global market where the product qualities are very close to each other and they have nearly the same contents therefore timeframe has become the selective criterion in most cases. The purpose of this study is to organize the pattern warehouse of a steel casting company located in Izmir. Finding patterns, which are kind of molds, in the warehouse in a reasonable amount of time saves material, labor and time. Thus, the reduction in the time required to search for a pattern and transport it to the production area reduces production costs. While handling those problems the frequency of the orders by customers of the patterns and the physical conditions of the warehouse are considered. A well-organized warehouse layout and a quick transfer of the patterns are targeted throughout the study. Furthermore, in order to maintain well-functioning of the system an application of RFID technology is proposed.
Özet (Çeviri)
Tüketici davranışlarındaki seçicilik işletmeleri dünya standartlarında“müşteri odaklı”üretim ve hizmet yapmaya zorunlu kılmaktadır. Gelişen küresel pazarda müşteri odaklı olmanın, müşteri talebinin kısa sürede cevaplanmasının önemi gittikçe artmıştır. Ürünlerin kalitelerinin birbirine yakın olduğu, içeriklerinin benzer olduğu sıfır hata düzeyi ile hizmet verebilen küresel pazarda seçim ölçütü süre olmuştur. Bu çalışmada daha önce üretilmiş üretim modelinin firma içinde bulunamamasından kaynaklı sipariş termin gecikmeleri, kaybolan üretim modelinin tekrar üretilmesindeki işçilik kaybının azalmasını amaçlayan blok raf atama probleminin çözülmesi ve depo düzenlemesi konuları ele alınmıştır. Bu çalışmanın amacı model ambarında bulunan modellerin kolonlara ait raflardan alınarak üretim alanına getirilmesi sürecinde müşteri sipariş sıklıklarını da göz önünde bulundurarak kat edilen yolun en aza indirilerek taşıma maliyetlerinin azaltılmasıdır. Bu problemi ele alırken müşteri siparişindeki modellerin sipariş sıklıkları göz önünde bulundurulmuştur. İyi düzenlenmiş depo yerleşimi ve modellerin hızlı bir şekilde aktarılması çalışma boyunca hedeflenmiştir. Ayrıca, sistemin iyi işleyişini sağlamak amacı ile model deposunda RFID teknolojisi uygulaması önerilmiştir.