Java ve JOGL ile gemi simülasyonu
Ship simulation with Java and JOGL
  1. Tez No: 617300
  2. Yazar: CEM ERCENK KURT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ GÜNGÖR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Java, JOGL, Java, JOGL
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
ÖZET JAVA VE JOGL İLE GEMİ SİMÜLASYONU KURT, Cem Ercenk KURT Yüksek Lisans Tezi, Uluslararası Bilgisayar Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd.Doç. Dr. Cengiz GÜNGÖR Kasım 2015, 80 sayfa Bu proje, Java ve JOGL ile gemi simülasyonu ve ara yüzü tasarımının önerisi ve uygulamasından oluşmaktadır. Disiplinler arası bir düşünceyle üç boyutlu modelleme, dalga teknolojisi, görüntü ve ses ortamlarının etkileşim imkanları incelendi ve çıkarılan sonuçlarla bir yazılım oluşturuldu. Bu yazılımın kullanıcıları ve daha ileri geliştiricileri, gemi adamları ve oyun geliştiricileri olacaktır. Günümüzde dijital teknolojilerin sınırsız gelişmesi, görsel ve duysal ortamlar arasında ilişkiler kurulmasıyla oluşturulan etkileşimli çalışmaların imkanlarının genişlemesini doğurmuştur. Bu doğrultuda hareket edilerek, tarafımdan, 3 boyutlu olarak modellenen bir geminin, rasgele veya kullanıcı yardımı ile oluşturulan çevre etkenlerine karşı nasıl tepki verdiğini gösteren bir yazılım geliştirildi. Görüntü işleme, çoklu ortam etkileşimlerinin kullanıldığı bu yazılım, Processing ortamında Java programlama dili ve JOGL kütüphanesi kullanılarak oluşturuldu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SHIP SIMULATION WITH JAVA AND JOGL KURT, Cem Ercenk MSc in International Computer Institute Supervisor: Asst.Prof.Dr. Cengiz GÜNGÖR November 2015, 80 pages This thesis consists of a proposition and its application of a ship simulation and interface. Within a multi-disciplinary perspective, firstly possibilities of the 3D modelling, wave technology, visual and sound media are analyzed and afterwards software has been developed. The intended users of this software are students, shipmen and game makers. The boundless developments of today's digital technologies in the recent times have introduced extended possibilities concerning the relation of visual and sound media based interactive studies. Within this scope, software, which shows how the enviromental situations effect to a 3D modelled ship, has been developed. The software using image processing and multimedia interaction is developed in Processing by the Java programming language with the JOGL library.