Ecological nostalgia in the collection of poems of indian American poet Joy Harjo
Amerikan yerli şair Joy Harjo'nun şiirlerinde ecolojik nostalji
- Tez No: 617846
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEKİ EDİS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, American Culture and Literature
- Anahtar Kelimeler: Psikoloji, sembolist, metafor, doğa, Harjo, betimleyici, Psychology, symbolist, metaphor, nature, Harjo, descriptive
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Naturalizmin geçmişe dönük bir özlemi simgeleyen muhteviyatını araştırmak suretiyle, bizler yazarın karakterleri ile nasıl içli dışlı hale geldiğini ve onların zihinleri ile nasıl da alakadar olduğuna ilişkin içsel benliğini nasıl yansıttığını değerlendirmeye çalıştık. Natüralizmin nostaljik içeriği üzerinde çalışma, şair tarafından kullanılan dil ve edebiyatla birlikte psikolojinin daha kapsamlı bir incelemesini gerektirir. Harjo'nun iç dünyası ve bilinçaltı zihin durumu; mutlak etkilerin kapsamını ve sıklığını yansıtmaktadır. Harjo genellikle yansıtmak istediklerini şiirlerinde bir sembol aracılığı ile yansıtır. Roy Harjo'nun şiirlerindeki metaforlar çok şey ima etmektedir. Okuyucular şiirin temasını ve anlamını çoğunlukla bu metaforların yorumlanması ile anlamaktadırlar. Genellikle, Harjo bu sembolleri kullanarak ulusal-vatansever davranışları, canlıların organik kökenlerini ve doğanın en belirgin tipik unsurlarını destekler. Sadece tanımlamakla kalmaz, doğanın tanımını insan devletleri ve düşünceleriyle harmanlar ve kendini sembolik göstergelerle ortaya koyar. Harjo, tanımlayıcı ve yorumlayıcı yaklaşım benimseyerek şüpheli gözlemleri ile bağlantılı deneyimler yapar. Çevresindeki çevrenin bileşenlerini açıklamanın yanı sıra, varlıklar arasındaki tanımlanmış eşitliği de açıklamaya çalışır. Harjo'nun kişiselleştirilmiş şiirleri ile bilgilendirici bir şekilde kendisini bir parçası olarak görmesi doğaya yöneliktir. Ele alınan bütün hususları açıklamak için, bu çalışma onun şiirlerinin üç tanesini incelemektedir: She Had Some Horses, Conflict Resolution for Holy Beings, and A Map to the Next World.
Özet (Çeviri)
In this study, the nostalgic content of naturalism makes it clear to become more familiar with the characters and the inner state of the sympathetic mind. It requires a more precise examination of the language used by the poet and the psychology in conjunction with literature. The internal and unconscious mind of Harjo examines the extent and frequency of inevitable effects usually used in the form of a symbol in her poems. The metaphor in her poems serves the word, theme, meaning, and community. Her symbols support national-patriotic, organic origins, and the most outstanding of typical elements. She does not merely describe but blends the description of nature with human states and thoughts, and then reveals itself in symbolic indications. Harjo, with descriptive and interpretive nature, experiences the shade reporting of her observation. In addition to describing the components of the environment around her, she explains the identified equality between the creatures. It is nature-oriented that Harjo considers herself to be part of it, in an informative way with her personified verses. Therefore, this study criticizes three collections of her poems: She Had Some Horses, Conflict Resolution for Holy Beings, and A Map to the Next World.