Dijitalleşme ve Endüstri 4.0'ın beyaz eşya sektörüne etkisi
Effect of digitalization and Industry 4.0 on home appliancesarea
- Tez No: 618104
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ A. FATİH AKCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Endüstri 4.0, Beyaz Eşya Sektörü, Dijitalleşme, Nesnelerin interneti, akıllı sistemler, Industry 4.0, Internet of the things, Digitalization, Home Appliances, Digital Factory
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
Dijitalleşme ve endüstri 4.0 yeni bir sanayi devrimi olarak beyaz sektöründeki firmalarda büyük etkiler yaratmaya başlamıştır. Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 firmalara yeni iş modelleri, esnek üretim sistemleri, bireysel akıllı ürünler , dijital değer zinciri ve kaynakları ve enerjiyi etkili kullanma gibi birçok yenilik sunmaktadır. Bu araştırmada beyaz sektöründeki firmalarda hedeflerine aldıkları dijitalleşme ve endüstri 4.0 konularında etkilerini değerlendirmektedir. Bu tez beyaz sektöründeki sektöre değer katan dijitalleşme çalışmalarını ve çeşitli sektörel ve bilimsel sorularla endüstri 4.0 etkilerini göz önüne çıkartarak piyasadaki dijitalleşme ve endüstri 4.0'ın sağladığı faydaları analiz etmektedir.
Özet (Çeviri)
This study deals with“EFFECT OF DİGİTALİZATİON AND INDUSTRY 4.0 ON HOME APPLİANCES AREA”in Turkey factories, digitalization and industry 4.0 has begun to have a major impact on firms in the white-goods sector as a new industrial revolution. Digitalization and Industry 4.0 offers companies many new innovations, including new business models, flexible production systems, individual intelligent products, digital value chain and efficient use of resources and energy. In this research, it evaluates the effects of digitalization and industry 4.0 on the targets of white-goods companies. This thesis analyzes the benefits of digitalization and industry 4.0 by taking into account digitalization studies that add value to the sector in the white-goods sector and the effects of industry 4.0 with various sectoral and scientific questions.